• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
Şanlıurfa'nın 8 kardeş şehri oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Belediyesi Tunus'un Kaserina şehriyle imzaladığı kardeş şehir protokolünün ardından bugün Türkiye Belediyeler Birliğinin Tunus Eşleştirme Programı Hazırlık Toplantısına katıldı.

 

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba Haziran ayının ilk haftasında başbakanla gittiği Tunus ziyaretinde Kasarine şehriyle kardeş şehir protokolünü imzaladıklarını şimdi ise bunun yol haritasını belirlemek için ekibini Ankara'da düzenlenen toplantıya gönderdiğini söyledi.

 

Fakıbaba, toplantıya belediye Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe ile Dış İlişkiler Danışmanı Muhammed İkbal Saylık'ın katıldığını ifade etti. Toplantı'da Kardeş şehir Tunus'un Kaserini şehri ile protokol sonrası ne gibi çalışmaların yapılacağının görüşüldüğünü aktaran Fakıbaba toplantıda yapılacak faaliyetler doğrultusunda yol haritasının belirlendiğini söyledi.

 

Toplantıyı Türkiye Belediyeler Birliği, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve TİKA'nın ortaklaşa düzenlediğini vurgulayan Fakıbaba, Tunus'un Kaserina şehriyle imzalanan kardeş şehriyle birlikte bugüne kadar Şanlıurfa'nın 8 kardeş şehrinin olduğunu ifade etti. (Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir