• DOLAR 32.509
  • EURO 34.58
  • ALTIN 2497.105
  • ...
Duhoklu öğrencilere staj bitirme sertifikası verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - 15 gün önce staja başlayan 4'dü doktor olan 40 staj öğrencisi için Başhekimlik Konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi. Törenin ilk konuşmasını Duhok Üniversitesi öğrenci grubu başkanı Dr. Fahad, Agah Abid yaptı.

 

Abied, Kürtçe yaptığı konuşmada öğrencilerinin Dicle Üniversitesi Hastanelerinde çok iyi bir staj dönemi geçirdiğini belirterek, "Burada olmaktan mutluyuz. Öğrencilerimiz çok şey öğrendiler. Burada gördüklerini ülkelerinde tatbik edeceklerdir. Staj süresince çok ilgi alaka gördük. Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan başta olmak üzere emeği geçen tüm personele teşekkür ederim. Burada olmaktan çok mutluyuz. 3 yıldan buyana burada staj görüyoruz. Sizleri de üniversitemizde görmek istiyoruz" dedi.

 

D.Ü. gelişmiş bir üniversite
Daha sonra kürsüye gelen Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan da, öğrencilere Kürtçe hitap etti. Alan, konuşmasında "Dicle Üniversitesi bölgede son derece gelişmiş bir üniversitedir. Sizleri burada görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. 3 yıldan beri hastanelerimize gelip staj görüyorsunuz. Bunun devamlı olmasını diliyoruz.

 

Staj süresince sizlere farklı konularda eğitim verdik. Verdiğimiz eğitime büyük ilgi gösterdiniz. İstenilen branşta eğitim alma imkânına sahip oldunuz" şeklinde konuştu.

 

Başhekim Alan, öğrencilere Kürtçe ve İngilizce interaktif eğitimin ardından maket ve hasta üzerinde uygulamalı eğitim de verildiğini söyledi.

 

8 ayrı dalda staj gördüler
Duhok Üniversitesi'nden gelen 24'ü kız, 12 erkek ve 4 doktor olmak üzere toplam 40 kişiden oluşan stajyerler, Dicle Üniversitesi Hastanelerinde dahiliye, prematüre yoğun bakım, cerrahi, kardiyovasküler cerrahi, medikal onkoloji, kadın doğum ve çocuk enfeksiyon alanlarında 15 gün eğitim gördü.

 

Öğrenciler için düzenlenen staj bitirme sertifika törenine Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Eğitimden sorumlu Prof. Dr. Saim Dayan, Eğitim Birimi personelleri ve öğrenciler katıldı. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir