• DOLAR 32.328
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2300.783
  • ...
Sevgi Pınarı-Der`den Tesettür Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT-Siirt`te bulunan Siirt Eğitim Gönüllüleri Derneği -Sevgi Pınarı- Mustazaf Der`in başlattığı "Tesettür Seferberliği" ne yapılan bir seminer ile destek verdi.

Sevgi Pınarı Derneği yetkilileri "toplumun kanayan yarası olan tesettür sorununa sonuna kadar destekçi olacaklarını dile getirerek bu kampanyayı başlatan Mustazaf Der`e teşekkür" ettiklerini bildirdiler. Sevgi Pınarı Derneği, Tesettür Seferberliğine olan desteklerini dün akşam dernek binasında "tesettür semineri" vererek pekiştirdi.

Seminere konuşmacı olarak katılan eğitimci Zülfikar Fırat konuşmasında, "Tesettürün insani bir hak olduğunu ve kayıtsız şartsız kamunun her alanında serbest olması gerektiğini ve yeni hazırlanacak olan anayasaya "temel hak ve özgürlükler" kapsamında girmesi gerektiğini" vurguladı.

Fırat, "Mustazaf Der böylesine bir çalışma, bir seferberlik başlattı, fakat bu Müslüman olan daha doğrusu vicdanı olan herkesin sahiplenmesi gereken bir konudur. Bu konuda kim üzerine ne düşüyorsa yerine getirmeli ve gevşekliği bırakmalıdır. Türkiye için utanç vesilesi olan başörtüsü zulmünün kalkması için tüm Müslümanlar seferber olmak zorundadır. Aksi halde sesimizi yeterince yükseltmediğimiz için bu hesabın altından kalkamayacağız, bu sorunun çözülmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapmamız gerekir." ifadelerini kullandı.

Daha sonra seminere başörtüsü zulmünün ele alındığı sinevizyon gösterisiyle devam edildi. (Salih Tetik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir