• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
BDP'nin eyleminde Suriyeli bir kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Suriye'de Kürtlere yönelik sözde katliamı! kınamak amacı ile BDP'nin Mersin'de düzenlediği eylemi yönlendirdiği iddiası ile kimliği ve pasaportu olmayan bir Suriyeli gözaltına alındı.

 

BDP Mersin İl Örgütü üyesi bir grup kadın, Suriye'de Kürtlere katliam yapıldığı iddiasıyla yaşananları protesto etmek amacıyla BDP il binası önünde toplanarak yürüyüş yapmak istedi.

 

Ak Parti Hükümeti ve Nusret Cephesi aleyhine sloganlar atan BDP'li grup, polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine oturma eylemi başlattı.
Bu sırada grubun arka tarafında bulunan birinin grubu yönlendirdiğini tespit eden polis, şüphelendiği şahsın kimliğini sorunca Suriyeli olduğunu ve kaçak yollarla Türkiye'ye girdiğini ortaya çıkararak gözaltına aldı.

 

Pasaportu da olmayan Suriyeli şahıs, Yabancılar Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

Hatırlanacağı üzere PKK'ye yakın yayın organları başka bölgelere ve olaylara ait sahte videolar ve fotolar üzerinden "Rojava'da katliam var" dezenformasyonunu haftalarca yayarak İslami kişi ve kurumları hedef göstermişti.

 

PKK medyasının yalan haberleri ve hedef göstermeleri sonucu İslami dernekler Molotoflanarak kurşunlanmış, Cizre'de mütedeyyin insanların evlerine bombalar atılmış, Yüksekova'da Müslüman bir şahıs kaçırılmış ve HÜDA PAR Silvan ilçe teşkilatı saldırıya uğramıştı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir