• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Muş'ta Malazgirt kutlamaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Malazgirt Zaferi'nin 942'inci yıl dönümü etkinlikleri, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla Muş'un Malazgirt ilçesinde yapıldı.

 

Program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başladı. İl Müftüsü Recep Uzun'un duasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

 

Programın başında bir açılış konuşması yapan Malazgirt Belediye Başkanı Mehmet Nuri Balcı, bin yıllık kardeşliği olan bu milletin birlik ve beraberliğinin bozulmayacağına dikkat çekti.

 

Malazgirt Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ile Muş Valisi Vedat Büyükersoy'un da birer konuşma yapmasının ardından kürsüye çıkan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türk tarihi açısından Malazgirt'in çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, "Kürt'ü ile Türk'ü ile Laz'ı ile Çerkez'i ile bugün bir millet olabildiysek, 1071'e borçluyuz. Tarihimiz çok derin ve çok büyüktür. Tarihimiz aynı zamanda geleceğe dönük olarakta çok güçlü bir tarihtir. Artık 21. yüzyılda kılıçlarla değil, kalem ve bilgisayarlarla mücadele edeceğiz. Atalarımıza layık olacak şekilde en yüksek makamlara geleceğiz." dedi.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise, Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlerin birliği ve dirliği pekiştirmek için bir araya geldiklerini vurguladı. Kılıç, "942 sene önce bu ovada Kürt ile Türk'ün ortak kaderi yazıldı. O nedenle diyoruz ki Malazgirt 1071, kaderimiz bir. Allah kaderimizi bozmazın'' dedi.

 

Kılıç, sözlerine şöyle devam etti. "Doğarken, hiçbirimize 'anne dilin ne olsun' diye sorulmadı. Anamızdan duyduğumuz ilk ninninin dilinin takdiri bizde olmadı. Bizim elimizde olmayan farklılıklarımız için kavga etmeye değmez. Anaların gözyaşına, babaların yüreğinin yangın yerine dönüştürülmesine değmez. Türk'ün, Kürt'ün Arap'ın bir yazılan kaderine sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Milletimiz ayağa katlığı için aramıza nifak sokmak isteyenler olacak. Ama biz onlara fırsat vermeyiz. Çünkü biz kardeşiz. Sadece Malazgirt'te değil Sarıkamış'ta donarken, Çanakkale'de omuz omuza savaşırken kardeştik." ifadelerini kullandı.

 

Yapılan konuşmaların ardından temsili Sultan Alparslan gazileri ile birlikte tören alanına giriş yaparak, Anadolu'nun anahtarını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a teslim etti. Daha sonra arenadaki kalabalık Malazgirt meydan savaşının yapıldığı alana hareket etti. Meydan savaşının yapıldığı yerde yapılan çeşitli etkinliklerle program gün boyu devam etti. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir