• DOLAR 32.537
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2438.292
  • ...
B.Ü. Senatosu Suriye ve Mısır'a dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam başkanlığında toplanan Batman Üniversitesi Senatosu bir bildiri yayınlayarak, Mısır'daki darbeyi ve Suriye'deki kimyasal silah kullanımını tel'in etti.

 

Askeri darbe ve kimyasal silah tel'in edildi

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam başkanlığında toplanan senato bildirisinde, halkın birlik ve beraberliğine dikkat çekilerek, oynanan senaryoların içine düşmeme vurgusu yapıldı.

 

Üniversite'nin Senato bildirisi şöyle duyuruldu:

 

"Son yüzyılda yakın çevremizde yaşanan olaylar bilimsel süzgeçten geçirildiğinde, bu coğrafyayı yeniden şekillendiren güçlerin, tüm projeleri kendi çıkarları doğrultusunda oluşturdukları apaçık görülmektedir. Doğrudan kendi silahlı müdahalelerinin yanı sıra, yetiştirdikleri veya görevlendirdikleri 'erk' sahibi yöneticiler ve sosyal çevreler vasıtasıyla da, bu projelerin uygulanması sırasında karşılarına çıkan herkesi 'kendi insanı dahi olsa' acımasızca yok ettiği, yaşanmış yüzlerce örnekle tarihe geçmiştir. En son olarak Mısır'da, halkın hür iradesiyle işbaşına getirdiği yönetime karşı yapılan askeri darbeyi içine sindiremeyen sivil, savunmasız ve masum halka karşı yapılan katliamlarla; Suriye'de kimyasal silah da kullanılarak kendi insanını acımasızca katleden zihniyetlerin kimliği, kişiliği ne olursa olsun insanlık suçu işlenmiştir, kanı veya gözyaşı dökülenlerle birlikte bizim de içimizi sızlatmıştır. Masum ve savunmasız olarak hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara baş sağlığı ve sabır diliyoruz. İnsanca yaşamanın yalnızca kendilerine ait olduğunu sanarak başkalarına hayat hakkı tanımayan güç sahibi zalimlerin de sonunun geleceğini hatırlatıyor, yaptıkları insanlık dışı vahşetlerini tel'in ediyoruz."

 

"Oynanan senaryoların içine düşmeyelim"

Batman Üniversitesi Senatosu'nun yayınladığı bildirinin devamında, "Batman Üniversitesi Senatosu olarak, Türkiye'deki yükseköğretim kurumları ile tüm halkımızdan, oynanan bu senaryoların içine düşmeden kendi hür irademizle, kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde kendi çocuklarımıza huzurla yaşayabileceği bir ülke bırakma gücüne ulaşmayı diliyoruz." denildi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir