• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Kaddafi Kayboldu İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KADDAFİ`YE BAĞLI BİRLİKLER MİSRATA`YI BOMBALIYOR

Libya lideri Muammer Kaddafi`ye bağlı birliklerin, Misrata kentini bombaladığı bildirildi.

Muhaliflerin sözcülerinden biri, El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, birliklerin kenti bombaladığını, keskin nişancıların da evlerin çatılarında olduğunu söyledi.

Bir diğer muhalif sözcü de El Arabiya televizyonuna, kentte Kaddafi`ye bağlı güçlerle muhalifler arasındaki çatışmalarda 8 kişinin öldüğü, en az 24 kişinin yaralandığı açıklamasını yaptı.

SEBHA KENTİ SABAHA KARŞI BOMBALANDI

Libya`nın güneyindeki Sebha kentinin sabaha karşı NATO`ya bağlı güçler tarafından bombalandığı bildirildi.

Resmi Libya ajansı Jana`nın haberinde, "Haçlı ve sömürgeci" güçlerin bombardımanında, pazartesi günü sabaha karşı Sebha kentinde yerleşim yerlerinin hedef alındığı, bazı evlerin yıkıldığı belirtildi.

Haberde, ambülanslar ve itfaiye ekiplerinin, bombalanan bölgelere gittiği belirtilirken, Sağlık Bakanlığı kaynaklarının, bu bölgelerde aralarında sivillerin de bulunduğu yaralananlar olduğunu söyledikleri kaydedildi.

7 GÜNDÜR ORTALARDA YOK

Koalisyon güçlerinin kontrolü NATO`ya geçerken dikkatler Muammer Kaddafi`ye çevrildi. Libya lideri 7 gündür televizyonlarda yok. Yandaşları tedirgin...

Kaddafi geçen salı günü yaptığı bir konuşmadan bu yana televizyonda hiç görünmüyordu.

Devlet televizyonu dün, canlı yayında Trablus`taki yerleşkesinde otomobil içinde Kaddafi`yi gösterdiğini duyururken, Libya liderinin kendisi ise beyaz araç içinde görünmedi.

Kısa görüntüde korumaların otomobile yaklaşmaya çalışan Kaddafi yandaşlarınını uzaklaştırmaya çalıştığı yer alırken, otomobilin içinde Kaddafi`nin bulunduğu belirtildi.

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ: NATO SİVİLLERİ ÖLDÜRÜYOR

NATO`nun dün Libya`daki askeri operasyonların komutasını üstlenmeyi kabul ettiğini açıklamasından sonra Libya hükümeti, NATO`yu sivil halka "terör saçmak"la, ülkeyi zayıf ve küçük düşürmeye yönelik küresel plan çerçevesinde vatandaşlarını öldürmekle suçladı.

Hükümet sözcüsü Musa İbrahim, "Her yerde terör, korku, gerginlik. Ve her gün dehşet saçılanlar da siviller" dedi.

"Hava saldırılarının gereksiz biçimde sürmesinin, Libya hükümetini zayıf müzakere pozisyonuna getirmenin bir planı olduğunu düşündüklerini" kaydeden İbrahim, "NATO`nun insanları öldürmeye, askeri eğitim kampları, ordu kontrol noktaları ve diğer yerleri imhaya hazırlandığını" söyledi.

Hükümet, koalisyon güçlerinin hava saldırılarında da 100`den fazla sivilin öldürüldüğünü kaydederken, koalisyon ise sivilleri Muammer Kaddafi güçlerinden koruduklarını, uçuşa yasak bölge ilanını uygulamak için sadece askeri tesisleri hedef aldıklarını belirtiyor.

Ülkenin doğusundaki muhalif güçlerin batıya doğru ilerlediğini kabul eden İbrahim, hükümet birliklerinin geri çekildiği yerlere ilişkin bilgi vermedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir