• DOLAR 32.507
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2429.087
  • ...
Hamiyet Çocukları ve anneleri Dolmabahçe Sarayı`nda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
YOZGAT - Yozgat`tan yolculuğa çıkan 8 otobüslük konvoyda bulunanlar Bolu Abant Gölü`nde durarak eşsiz doğa manzarası etrafında dinlenerek bol bol fotoğraf çektirdi.
 
Akşam saatlerinde İstanbul` a ulaşan konvoya katılanlar Çamlıca`daki konaklamanın ardından Avcılar`da istirahata çekildi.
 
Dolmabahçe Sarayı büyüledi
Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Hamiyet anneleri ve çocukları gezinin ikinci günü 285 odası, 43 salonu olan 3 katlı Dolmabahçe Sarayı hakkında rehberlerce bilgilendirildi.
 
Birbirinden farklı çiçeklerin yer aldığı sarayın güzel bahçesinde hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar, sarayda, sultanın kabul ve görüşmelerini yaptığı salonu, tören salonu, iç dekorasyonu, mobilyaları, ipek halı ve perdeleri, resimleri ve tonlarca ağırlığında tavandaki altın süslemeleri ve kristal avizeleri ile dekore edilen sarayı gezmekten keyif aldı.
 
Minyatürk, 1453 Panorama ve akvaryum gezisi
Hamiyet çocukları, vatozlar, nemolar, köpekbalıklarının yanı sıra birbirinden farklı 43 canlı sergi akvaryumunda, dünyanın dört bir yanındaki deniz ve okyanuslardan getirilen binlerce deniz canlısını görme imkanı buldu.
 
7 farklı tür köpekbalığını, dinazorlardan daha uzun süredir yeryüzünde olan mavi kanlı at nalı yengeçleri, palyaço balıkları, aslan ve balon balıklarını da gören çocuklar daha sonra `Büyük Ülkenin Küçük Bir Modeli` sloganıyla yola çıkan Miniaturk`ü de ziyaret etti. Miniaturk`te122 mimari eseri gezen çocuklar minyatür modellerini gezdi ve bol bol fokoğraf çektirdi.
 
Çocuklar eserlerin yanındaki sesli rehberlik sistemi ile eserler hakkında bilgi aldı.
 
Panorama 1453 Tarih Müzesi olarak bilinen İstanbul-Topkapı`da bulunan müzeyi de gezen çocuklar Fatih Sultan Mehmet`in İstanbul`u fethedişinin, bir odada top sesleri, Mehter Takımı`nın efekt olarak verildiği ponaramik müzeyi gezdi. Burada da bol bol fotoğraf çektiren çocuklar, gönüllerince eğlendi. Vali Abdulkadir Yazıcı, gezini ardından çocuklara dondurma ikram etti.
 
Vali Yardımcısı Can Aksoy, Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu gezi süresince çocuklarla tek tek ilgilendi. (İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir