• DOLAR 32.593
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2508.273
  • ...
Yemen Hükümeti Husi'lerden özür diledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YEMEN - Husi Hareketi'nin siyasi bürosu tarafından yapılan açıklamada, bu özrün, geçmişin elem verici yaralarını sarmak adına önemli bir adım olduğu vurgulandı.

 

Açıklamanın devamında, "Temenni ediyoruz ki, bu özür dileme, savaşın olduğu bu topraklarda var olan ayrılıkların giderilmesine ve savaş sonrasında meydana gelen yaraların sarılmasına, hükümetin fitne ve kin tohumlarının oluşmasına sebebiyet veren bazı basın yayın kuruluşlarının karşısında doğru bir duruş sergilemesine sebebiyet verir" denildi.

 

Yemen Hükümetinin keyfi tutuklama ve kovuşturmalara son vermesi çağrısında bulunulan açıklamanın devamında, "Bu özür dilemenin toplumun tüm kesimlerinin hiçbir etnik ve mezhepsel sınıf ayrımcılığına tabi tutulmadan beraberce, barış içinde yaşayabilmelerine vesile olması temennisinde bulunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

Husi Hareketi, Şia'nın Zeydiye koluna mensup bir harekettir. 1992 yılında Hüseyin Bedrettin Husi tarafından kurulmuştur. Bedrettin Husi, 2004 yılında Yemen güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda katledildi. Yemen, 2004 ile 2010 yılları arasında Husi Hareketi ile merkezi hükümet arasında gerçekleşen altı yıllık savaşa şahitlik etti. Her iki taraftan binlerce insan hayatını kaybetti.

 

18 Mart'ta Husi Hareketinin şu anki lideri Abdulmelik Husi tarafından ulusal kapsamlı bir diyalog tertip edildi. Husi Hareketi tüm engellemelere rağmen, özellikle üç bölgede halen gücü elinde bulunduruyor.Bu bölgelerden en önemlisi Sada bölgesidir. (Zafer Birikli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir