• DOLAR 32.579
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2486.942
  • ...
TGK Suriye katliamını lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Suriye`de kimyasal silah kullanılarak gerçekleştirilen saldırı ile ilgili olarak Türkiye Gençlik Konseyi (TGK) Genel Başkan Yardımcısı Mekân Görük yazılı bir basın açıklaması yaptı.
 
Görük yapmış olduğu açıklamada, firavunlaşmış vicdanların istediğini almak için, yüreğinde bir damla merhamet duygusu olmadan masum halkı ve çocukları katledebildiğini söyleyerek, "Mısır`da yaşanan vahşetin ardından Suriye`de yeniden bir katliam haberi. Masum bir insanlık kimyasal silahlarla yok oldu. Saldırıda aralarında kadın ve çocuklarında olduğu bin 360 can gitti demek çok kolay ama ne yazık insanlıkta gitti. Sârin gazı en acımasız silahtır. Esad güçlerinin Suriyeli masum sivilleri öldürmek için kullandığı sârin gazı birleşmiş milletlerin gazı gibidir. İnsanlar ölüyor birleşmiş milletlerde sadece kınama kararı çıkıyor. Onların tek suçları öz vatanlarında, havayı ciğerlerine özgürce solumaktı. Yaşamak kadar gerekli olan suyu kana kana içmek olan bu halkların tek hakkı yaşamaktı" dedi.
 
Yaşamayı bile mazlum halka çok görenlere lanet eden Görük, "O ölen masumlara bakınca ilk bakışta ölmemiş de uyuyorlar sanırsınız, çünkü ölüm yakışmıyordu onlara! Çocukları ölen Suriyeli bir annenin şu sözleri ise yüreklerimizi parçaladı, `Çocuklarımın üzerine buz koymayın, üşürler.` İnsanlık ölmüştür, hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir