• DOLAR 32.59
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2503.067
  • ...
İkra Der`den Anlamlı Sünnet Merasimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA- Yaptığı İslami etkinliklerle Bursa halkının yoğun teveccühünü kazanan İkra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, toplu sünnet programı düzenledi.
 
Aylar öncesinden yapılması planlanan toplu sünnet merasiminde, Mısır ve Suriye`de yaşanan katliamlar sebebiyle halay çekilmedi, şenlikler yapılmadı.
 
25 çocuğun sünnet edileceği program töreni ilahiyatçı Yunus Yaçin Hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Grup İkra`nın okuduğu Mevlid-i Şerif`le devam eden toplu sünnet düğününde, son zamanların en çok dinlenen ezgisi olan Şehid Seyyid Kutup`un "Ahi Ente Hürrun-Kardeşim Sen Özgürsün" şiiri seslendirildi.
 
Daha sonra program kapsamında verilen yemeğe iştirak eden İkra-Der üye ve gönüllüleri, Eğitimci Abidin Gökhan`ın yaptığı konuşmayı dinledi.
 
Gökhan, konuşmasında Mısır ve Suriye`de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, "Daha aylar öncesinden İkra Der`in düzenlemeyi planladığı bu toplu sünnet düğününü gönül isterdi ki, daha coşkulu bir şekilde ihya edelim, halaylar çekip eğlenelim. Çünkü bu günler neşeli günlerdir, sevinçli günlerdir. Böylesi sevinçli günlerde Müslümanlar İslami daire de sevinçlerini paylaşırlar." dedi.
 
Halay çekmeyi son günlerde İslam dünyasının içine düştüğü acılardan dolayı iptal ettiklerini açıklayan Gökhan, "Kardeşlerimiz zulüm ve işkence altındayken bizler eğlenemeyiz. Bundan dolayı düğün yapmayı çokta uygun görmedik. Yoksa bizde isterdik ki halaylar çekelim ve küçük kardeşlerimizin ailelerinin sevinçlerini paylaşalım." diye konuştu.
Program Grup İkra`nın seslendirdiği ezgiler ve ilahilerle devam ederken, son olarak Grup İkra tarafından seslendirilen Şehid Seyyid Kutub`un "Kardeşim Sen Özgürsün" şiiri büyük beğeni kazandı.
 
Öte yandan aileleriyle hatıra resmi çektiren miniklerin R4BİA işareti yapmaları, gelen misafirler tarafından büyük ilgi gördü. (Zeki Aras-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir