• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
Lübnan Başbakanı: Saldırılar Birbiriyle Bağlantılı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BEYRUT - Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ülkede son günlerde meydana gelen bombalı saldırıların birbiriyle bağlantılı olduğuna inandığını belirtti.

Güvenlik yetkilileriyle toplantısının ardından açıklama yapan Mikati, "Cuma günü Trablus`ta, geçen hafta da Beyrut`un güneyinde meydana gelen patlamaların arkasında aynı gücün olduğuna inanıyorum" dedi. Mikati, güvenlik güçlerinin her türlü durum için hazırlıklı olduğunu ve geniş çaplı önlemler aldığını belirtti.

Lübnan resmi haber ajansı, soruşturma çerçevesinde, patlamanın meydana geldiği bölgedeki kameralarda tespit edilen Şeyh Ahmed el-Garib`in dün gözaltına alındığını duyurmuştu.

Lübnan`ın kuzey kesimindeki Trablus kentinde Selam ve Takva camileri yakınında cuma namazı çıkışında bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda, yerel kaynaklara göre 50 kişi ölmüş, 350`den fazla kişi de yaralanmıştı.

Şii nüfusun yoğun olarak yaşadığı ve Hizbullah`ın kalesi olarak bilinen Beyrut`un güney banliyölerinden Ruveys bölgesinde geçen hafta meydana gelen patlamada ise 24 kişi ölmüş, en az 300 kişi yaralanmıştı. (AA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir