• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İmam adayları sınavda ter döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Diyanet İşleri başkanlığı, İmam Hatip, Müezzin Kayım ve Kur'an Kursu öğreticisi almak için bu yıl yeterlilik sınavının ikincisini yaptı. Sınav Türkiye'de 81 ilde gerçekleştirildi. Bu ilerden biri de Bitlis oldu.

 

18 Marta yapılan sınavdan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Temmuz ayında tekrar yeterlilik için sınav açacaklarını bildirmişti. 22 Temmuz ile 05 Ağustos tarihleri arasında sınav kayıtları yapıldı. Kayıtları yapan binlerce imam adayı kısa bir süre içerisinde sınava hazırlandı.

 

Kısa sürede yoğun bir tempoyla hazırlanan imam adayları, bugün saat 10.00'da yapılan sınav için sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerinin önünde bulundular. Sınava on beş dakika kala görevli polisler tarafında adayların üst aramaları yapılarak sınav salonlarına alındı.

 

Sınav salonunda bulunan salon yetkilileri, adayların giriş belgesi ve kimlik kontrollerini yaptıktan sonra adaylar içeri alındı. Sınav başlamadan önce salon görevlileri tarafından adayların uyması gereken kurallar hakkında kendilerine bilgi verildi.

 

Sınavda Kur'an-ı Kerim, Siyer, Fıkıh ve Akaid konularında toplam 80 soru soruldu. Sınav süresi 90 dakika olarak belirlendi. Saat 10.00'da başlayan sınav saat 11.30'da sona erdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir