• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
İhvan liderlerinin mahkemesi ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslüman Kardeşler liderleri, sözde göstericileri öldürmekle suçlanıyor.

İhvan`ın üst düzey yöneticileri, Mısır`da 3 Temmuz`da yaşanan askeri darbe sonrası yapılan gösterilerden sonra tutuklanmıştı.

El-Bedevi`nin yurt dışı çıkışına izin verilmedi

25 Ağustos 2013 12:19 (Son güncelleme 25 Ağustos 2013 12:25)
Mısır`da Vefd Partisi Genel Başkanı Es-Seyid el-Bedevi`nin hakkındaki "Çıkış yasağı" gerekçe gösterilerek, Sudan`a gidişine izin verilmedi.

Mısır`da Vefd Partisi Genel Başkanı Es-Seyid el-Bedevi`nin hakkındaki "Çıkış yasağı" gerekçe gösterilerek, Sudan`a gidişine izin verilmedi.

Alınan bilgiye göre, Mısır Başsavcılığından aldığı izinle Sudan’ın başkenti Hartum’a gitmek için Kahire Uluslararası Havaalanı’na gelen Bedevi’nin "Yurt dışına çıkış yasağı olduğu" gerekçesiyle işlemleri yapılmadı.

Bu nedenle Hartum’a gidemeyen Bedevi, havaalanında yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Yurtdışı çıkış yasağı, 30 Haziran olaylarından önce verilmiş bir karardı. Başsavcılıktan almış olduğumuz yurt dışı çıkış iznimiz olmasına rağmen çıkış işlemlerimiz yapılmadı. Bu tutumu kınıyorum. İlk iş olarak Başsavcı Hişam Barakat’ın yanına giderek, yurt dışı yasağının kalkmasını isteyeceğim.”

Ordunun yönetime müdahalesini destekleyen siyasetçilerden olan Bedevi, daha önce "Piyasaya karşılıksız çek vermek" iddiasıyla 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir