• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep`te On binler `İslam Birliği` Dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Gaziantep Gönüllü Kuruluşları, Mısır`daki darbe ve katliamları lanetlemek ve Müslüman Kardeşlere destek vermek amacıyla "Kardeşlik Bedel İster" sloganıyla İstasyon Meydanında on binlerin katılımıyla bir miting düzenledi. Miting saat 17.00`de Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
"İslam Birliği İstiyoruz", "Tek Çözüm İttihadı İslam", "Müslümanlar Birleşsin" dev afişlerin ellerde taşındığı mitingde, sık sık "Terör Örgütü Birleşmiş Milletler" sloganları atıldı, `Rabia` işaretinin olduğu dövizler taşındı.
 
Eğitim-Bir-Sen Gaziantep İl Başkanı Mithat Sevim`in açılış konuşmasıyla başlayan mitingde; İHH başkanı Av. Bülent Yıldırım, Gazeteci Adem Özköse ve İhvan-ı Müslimin teşkilatından Dr. Huzeyfe El-Hatip de birer konuşma yaptı.
İslam alemi arasında çizilen sınırları tanımadıklarını belirten İHH Başkanı Av. Bülent Yıldırım, "Kardeşlerimiz tankların gölgesinde yatarken, bombaların altında kolları bacakları koparken bizim de yüreğimiz eridi bitti, fakat biz dimdik ayaktayız ve direnmeye devam edeceğiz. Bize diyorlar ki; `Suriye`nin, Mısır`ın iç işlerine neden karışıyorsunuz?` Bu sınırları biz çizmedik ki, İngilizlerin, Amerikalıların, Fransızların çizdiği sınırlarla yaşıyoruz. Bizim içim sınır yok biz bütün ümmetle sınırları kaldırdık" dedi.
 
2 saat süren miting akşam ezanın okunmasıyla sona erdi. (Şefik Mert - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir