• DOLAR 32.504
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2430.093
  • ...
B4sel de R4bia oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSVİÇRE - Mısır`da yaşanan katliam ve zulümleri protesto etmek ve Müslüman Mısır halkına destek verme amacıyla Avrupa genelinde ilk miting İsviçre`nin Basel şehrinde Said-i Nursi Vakfı tarafından gerçekleştirilmişti. Basel`de faaliyet gösteren Said-i Nursi Vakfı`nın öncülüğünde Mısır ile Dayanışma Komitesi ve Basel Müslüm Komisyonu`nun (BMK) desteklediği 2. Miting dün (Cumartesi) tekbirler ve dualar eşliğinde gerçekleşti.
 
Sunuculuğunu Murat Korkut`un yaptığı Miting, Furkan Vakfı Kur`an Kursu Hocası Ahmet Yılmaz`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur`an`ın ardından kısa bir konuşma yapan Ahmet Yılmaz, katılımda bulunan ve Mısır`daki mazlumlara destek vermekten geri durmayan tüm Müslümanların bu gün zulme karşı dik bir duruş sergilediklerini ve ne zalime ne de zillete boyun eğmediklerini ispatladıklarını söyledi.
 
Okuduğu ayetlerin kısa bir açıklamasını da yapan Yılmaz, "Ey ümmeti Muhammed ey Peygamberin çileli ümmeti, zannetmeyin ki zalimlerin zulmü yanlarına kalacak. Allah onların zulümlerini görüyor ve onların hakkından muhakkak gelecektir. Onlar hile yaptılar ama Allah`ın katında da onlara karşı tuzaklar vardır. Şüphesiz Allah yapılan hiçbir zulmü karşılıksız bırakmayacaktır. Bu gün Musaların topu tüfeği yoktur ama her şeyden önemlisi Allah`a yakin bir İmanları vardır" ifadelerinde bulundu.
 
Allah katında saflar belirleniyor
Mazlum Mısır halkına destek ve Zalim darbecileri tel`in amaçlı mitingde katılımcılara Türkçe seslenen Gazeteci Yazar Zülküf Er, "Allah`ın selamı, Mısır`da ve dünyanın diğer coğrafyalarında İla-i Kelimetullah için mücadele eden, şehid düşen, zindanlara giren, yaralanan, Muhacir olan Müslümanlara ve onların ailelerinin üzerine olsun. 3 Temmuz 2013 gününde Mısır`da yapılan darbeden bu yana yaşanan insanlık suçlarını ve katliamları kınamak ve başta Müslüman Kardeşler Teşkilatı olmak üzere Mısır`da darbeye ve zulme karşı kahramanca direnen kardeşlerimize destek olmak için, Allah katında safımızı belirtmek için burada toplanmış bulunmaktayız" diyerek Mitingin düzenlenme amacını anlattı.
 
Mısır`daki darbe Allah`ın nizamına karşı yapılmış bir darbedir
Mısır`da Şehit düşenlere Allah`tan Rahmet dilediklerini Mısır halkına ve şehitlerin ailelerine taziyelerini sunduklarını belirten Zülküf Er, "Tarihi, Peygamberler ile Firavunların mücadelesi yani hak ile batılın mücadelesiyle dolu olan Nil kokulu Mısır`da bugünlerde de aynı savaş devam etmektedir. Müslüman halkın, yeter artık! Bizi Müslümanlar yönetsin, diyerek İhvan-ı Müslimin`i yönetime taşımasını hazmedemeyen İslam düşmanları, kuklaları Sisi ve avanelerini harekete geçirerek Mısır tarihinin en meşru hükümetini askeri darbeyle görevden uzaklaştırdılar. Mısır`da yaşananlar ne bazılarının dediği gibi demokrasinin askıya alınmasıdır, ne de sadece basit bir askeri darbedir. Tam aksine, yapılan darbe sadece Mısır Müslümanlarına değil tüm dünya Müslümanlarına ve onların şahsında İslam`a Allah`ın nizamına karşı yapılmış bir darbedir" şeklinde konuştu.
 
Mısır`da yaşananlar Avrupa ve dünyaya duyurulmalı
Dünyanın neresinde olursa olsun, her Müslüman`ın bu darbenin acısını yüreğinde hissetmesi ve elinden gelen her şeyi ortaya koyarak Mısır`ın direnişçi Müslümanlarına destek olması gerektiğini ifade eden Er, "Bugün burada toplanan Müslümanlar olarak; yüksek bir sesle ve kararlılıkla Allah Azze ve Celle`nin huzurunda, canımızla malımızla Müslüman Kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, darbecilerden nefret ettiğimizi, onları Allah`ın ve tüm lanet edicilerin lanetiyle lanetlediğimizi bir kez daha dünya aleme ilan ediyoruz.
 
Mısır`da yaşanan katliama karşı sesimizi duyan vicdan sahibi herkesi tepki koymaya, cuntacıları lanetlemeye çağırıyoruz. Genelde tüm Müslümanları özelde ise Avrupa`da ve İsviçre`de yaşayan Müslümanları bu konuda daha fazla duyarlı olmaya farklı düşünceleri bir kenara bırakarak bir çatı altında, topluca Müslümanların acısını paylaşmada, direnişlerine destek vermede, zalimleri tel`in etmede ve yaşananları Avrupa kamuoyununa duyurmada birleşmeye davet ediyoruz. Şüphesiz ki, Rabbimizin rahmeti ve yardım eli cemaatin üzerinedir" dedi.
 
Darbe destekçilerine uyarı
Mısır`da 3 Temmuz gününden bu yana, her gün yeni bir katliam, yeni bir kuşatma ve komplo yaşandığını belirten Er, "Dünyanın gözleri önünde, hatta canlı yayınlarda El Fetih camisi kuşatıldı ve yüzlerce insan orada zulme ve ölüme maruz kaldı. Tüm bunları yapan darbecileri şımartıp onlara gizli açık her türlü desteği verenler, darbeye darbe, katliama katliam demeyip, sadece sükunet çağrısı yapanlar da en azından Sisi kadar kirli ve kanlı ellere sahiptirler.
 
Yıllarca kendi haklarını fakirliğe terk edip halkın zenginliğiyle zalimleri besleyen, işret meclislerinde Allah`a isyan eden Petrol Şeyhleri, Arap ve Müslüman dünyasının liderleri de bu zulme ortaktırlar. Darbeci Sisi`ye destek veren ve bizim paramız çoktur, biz Mısır`a istediğimiz kadar para aktarırız, diyenleri Allah Azze ve Celle`nin Kahhar sıfatına havale ederek onların yakın zamanda bir İslam baharıyla cehennemin dibine gideceğini müjdeleriz" dedi.
 
Darbenin ve katliamın sorumluları açıktır
Her konuda demokrasi havarisi kesilip konu Müslümanlar olunca, her türlü insani değeri unutan batılıların, verdikleri destekle bu katliamlara ortak olduklarını ifade eden Er, "Cuntacıları bu işe hazırlayan ve Gazze`yi boğmak için İslam alemini parçalamak için çabalayan Siyonist rejim de bu katliamın sorumlularındandır. Hepsini buradan nefretle kınarken Rabbimizden dünyayı İslam baharı ve zaferiyle müzeyyen kılmasını dilemekteyiz.
 
Mısır`da cuntacılar, Devrik Firavun Hüsnü Mübarek`i, kendi halkına karşı işledikleri suçlardan beraat ettirip dışarı salarak darbenin asıl gayesini ortaya koymuş oldular. İhvan liderlerini bir bir tutuklayan, halkın meşru tercihleriyle yönetime getirdiği Muhammed Mursi ve arkadaşlarını Yusuf misali bir kez daha kuru iftiralarla zindanlara tıkan Cunta Rejimi, devrik Firavun`u serbest bırakarak kendi yollarını ve gayesini açıkta ortaya koymuş oldu.
 
Tarihi, barış ve hizmetlerle dolu olan İhvan-ı Müslimin hareketini, terör hareketi olarak lanse edip yasaklayanlar bilsinler ki; asıl terörist, asıl bozguncu, asıl hain kendileridir. Dünya Müslümanlarının gözünde sizler, İslam düşmanı sefil yaratıklardan başka bir şey değilsiniz" şeklinde konuştu.
 
Firavunlarla olan mücadele devam edecek
Darbe sabahından bu yana 5 binden fazla Müslüman`ın Cuntacılar tarafından katledildiğini ve Cuntacıların özellikle İhvan liderlerinin çocuklarını hedef alıp şehit ederek onları davalarından yıldırmak istediklerini belirten Er, "Dünya alem şunu bilsin ki, Müslümanlar için tek bir an bile yılgınlık, ümitsizlik ya da vazgeçme olmayacaktır. Rehberi Hasan El-Benna`dan "Gayemiz Allah, Önderimiz Resulallah, Anayasamız Kur`an, Yolumuz Cihad, En Büyük Arzumuz Allah Yolunda Şehit Olmaktır." Şiarını alarak yoluna devam eden Müslüman Kardeşler teşkilatı, zindanlara rağmen, can parelerini, gelinlik kızlarını, kahraman evlatlarını, çocuklarını, annelerini şehid vermesine rağmen Allah`ın izniyle Firavunlara karşı mücadeleden vazgeçmeyecektir. Buradan Dünya aleme müjdeleyelim ki; Mektebinde Şehadet olan bir milletin mağlubiyeti yoktur.
 
Zulüm üstüne zulüm yağdıran Siyonizm ve zillet tasmalı cuntacıların bir bakanı ağzından salyalar akıtarak 3 milyon İhvan üyesini tutuklamaktan ve İhvan`ın 530 üst düzey yöneticisini Şehid etmekten dem vuruyor. Peki, ey kukla darbeci, onları tutuklamak ya da Şehid etmek seni kurtaracak mı, onlar ölecek de sen ebedi mi kalacaksın. Büyük büyük baban Firavun da aynen senin gibi düşünmüş ve Musa`yı katlederim diye tüm bebeleri katletmişti.
 
Bütün Müslüman Partiler kapatılmalı diyen Temerrüt Hareketine, zincirlerinden boşalmış köpekler gibi sağa sola saldıran Baltacı teröristlere, zalimlerin yanında duran Ezher Şeyhlerine, darbenin arkasında sinsi sinsi sırıtan batılılara, tüm İslam düşmanlarına buradan açık açık seslenmek istiyoruz. Şu İstikbal İnkılabatı içerisinde en gür seda İslam`ın sedası olacaktır. Siz istemeseniz bile ey satılmışlar, ey kafirler, ey Karunlar Allah nurunu tamamlayacaktır. Ve o gün geldiğinde Tevhid sancağı altında toplanan her bir Müslüman tepenize binmek, sizleri layık olduğunuz esfeli safiline yuvarlamak için bir birleriyle yarışacaklardır" ifadelerinde bulundu.
 
Müslüman ülkeler cuntacılardan desteği çekmeli
Tüm Müslüman ülkelerin liderlerinin cuntacılardan desteklerini çekmelerini isteyen Er, "Onlar başta oldukları müddetçe onlarla siyasi, diplomatik, ekonomik ve askeri ilişkilerinizi askıya alın. Mısır elçilerini yurt dışı ederek kendi diplomatlarınızı da geri çağırın. Yoksa zulmün ortağı olarak ilahi adalette hesap verenlerden olursunuz.
 
Evet, Müslüman kardeşlerimiz, ümmet adına direniyorlar ve gözlerimizin içine bakıyorlar. Neredesiniz ey kardeşlerimiz, unutmayın ki eğer bu batıl cephesi bizi yok ederse sıra size de gelecektir, diye bize sesleniyorlar. İşte buna binaen; dinimiz için, ümmet için, İslam`ın izzet ve şerefi için, İslam ülkelerindeki satılmış firavunların alaşağı edilmesi için hep beraber, tek yürek ve tek ses olarak meydanlarda olmalıyız. Bizden beklenen bizden istenen budur. Rabbim tüm Müslümanları bu duyarlılığı gösterenlerden eylesin" temennisinde bulundu.
 
Biltaci`nin mektubu ve Mısır`da yaşananları anlatan yazı okundu
Zülküf Er`in yaptığı konuşmanın ardından Mısır direnişiyle özdeşleşmiş olan "Exi Ente Hurrun" eseri ile beraber marş ve ilahiler, Peygamber Sevdalıları Vahdet İlahi Grubu tarafından seslendirildi. Okunan eserlerin ardından Basel Fetih Camii öğrencilerinden Serap Kocabaş Mısır`da katledilen Esma Biltaci`nin babası Muhammed Biltaci`nin kızına atfen yazmış olduğu mektubu okudu. Mektubun okunduğu esnada protesto mitingine katılanların duygulu anlar yaşadıkları gözlerden kaçmadı. Mektubun ardından Said-i Nursi Kadın Kollarından Sena Kuzören Mısır`da yaşananların anlatıldığı köşe yazısını duygu yüklü bir ses tonuyla okudu.
 
Müslümanlar birlik olmalı
Düzenlenen Mitinge destek sunan ve katılımda bulunan Basel Müslüm Komisyon (BMK) yöneticilerinden Selim Karatekin Almanca kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Karatekin konuşmasında dünyada yaşanan zulümlerin son bulması için Müslümanların birlik olmaları gerektiğine vurgu yaptı.
 
Mısır`da darbeci Askeri Cuntanın mazlum ve Müslüman Mısır halkına yönelik yapmış olduğu katliamı kınamak ve direnişte bulunan Mısırlı Müslümanlara destek verme amacıyla düzenlenen miting Hasan Kuyuldar`ın okuduğu Dua ile sona erdi. (Mustafa Bulanık - İLKHA)
 
Said-i Nursi Vakfı öncülüğünde gerçekleşen Mitinge destek veren Basel Müslüm Komisyonu (BMK) üyesi kuruluşlar:
Arrahma-Verein, Fetih Moschee, Furkan Kültürverein, Gebetsraum Drita, İslamische Glaubensemeinschaft Liestal, Basel Hicret Moschee, Dzemat İslamische Gemeinschaft Bosnies, İslamisches Kültürzentrum Bottmingen, İslamische Kültürzentrum Muttenz, İslamische König Faysal Stiftung, İslamische Verein Besimtari, Kültürverein Paqja, Maarif Stiftung, Merkez Kleinbasel Gebetsraum, Mevlana Moschee, Müslümische Gemeinde Basel, Kaserne Moüschee, Pak Welfare Society & İslamic Centre, Said-i Nursi Stiftung, Schweizerisch İslamische Jugendvereinigung Basil (SIJB).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir