• DOLAR 32.523
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2420.508
  • ...
SON DAKİKA
İnsanlık nöbetini çocuklar devraldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Muhammed, Esma, Rabia, Tahir, Hasan ve diğerleri… İnsanlık nöbetini çocuklar devraldı.
 
Suriye`deki savaşta kimyasal silahlarla katledilen bebeklerin, çocukların görüntüleri yürekleri dağladı. Minik bedenlerin ölüm anlarının videoları ekranlara, gazete sayfalarına yansıyınca minikler de bu vahşete tanık oldu. Odalar dolusu çocuğun masal kahramanları, oyuncak ayılarıyla değil de buz kalıplarıyla uyuduklarını gördüler. Çocuk kurbanlardan geriye cansız bedenlerine son kez giymiş oldukları elbiselerindeki çizgi film karakterlerinin gülümsemesi kaldı.
 
"Evde oyun oynamak, yerine Saraçhane`nin yolunu tuttular"
İşte bu yüzden İstanbullu çocuklar, evde oyun oynamak, çocuk kanallarını izlemek yerine aileleriyle birlikte Saraçhane`nin yolunu tuttu. Saraçhane`de İnsan ve Medeniyet Hareketi`nin gençlik kolu Genç Hareket`in öncülüğünde haftalardır devam eden insanlık nöbetini dün akşam çocuklar devraldı.
Muhammed, Esma, Rabia, Tahir, Hasan ve diğerleri, isimlerini bile bilmediği kardeşleri için dualar okudu. Katliamların durması için Allah`a yalvardılar. Sadece Suriye değil savaşların sürdüğü, çocukların katledildiği ülkelerin bayraklarını taşıyan 5-6 yaşındaki çocuklar, tüm dünyada çocuklar için huzur istedi.
 
Minicik bedenlere bırakılan buz kalıpları insanlıkla birlikte eriyor
Çocukların anlamlı nöbeti bittiğinde Birleşmiş Milletler`deki duyarsız amcaları henüz Şam`a hareket etmemişti bile. Bir oda dolusu çocuğun inceleme bitene kadar bedenlerinin bozulmaması için minicik ellerine tutuşturulan buz kalıpları ise insanlıkla birlikte eriyordu. (Murat Dalgın - İLKHA)
 
 
 
 
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir