• DOLAR 32.505
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2490.056
  • ...
SON DAKİKA
"İnsanların birbirine derman olması için organ nakli çok önemli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Böbrek Nakli Ekibi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Organ Nakli Sorumlu Müdürü Nefroloji Uzmanı Doç.Dr.Ramazan Danış bir yıl önce başlattıkları organ naklini son teknik gelişmelerin ardından hızlandırdıklarını söyledi. 25 gün içerisinde 5 nakil yaptıklarını anlatan Danış, halkı bilinçlendirme konusunda Baydemir'den destek istedi. Danış, pahalı ve zor bir tedavi yöntemi olan böbrek nakli için Diyarbakır'da yaşayan hastaların başka illere gitmelerine gerek olmadığını söyledi. Danış, amaçlarının organ nakli konusunda Diyarbakır'ı bir cazibe merkezi haline getirmek olduğunu sözlerine ekledi.

 

Baydemir de Lokman Hekim'in yaşadığı toprakları şifa dağıtan bir coğrafya olması için gösterilen çabayı kutladı. İnsanların birbirine derman olması için organ naklinin çok önemli ve kutsal bir davranış olduğunu söyleyen Baydemir, organ nakli konusunda Diyarbakır halkına duyarlılık çağrısında bulundu. Kendisinin de en yakın zamanda organ bağışı formunu imzalayacağını söyleyen Baydemir, organ naklinin inanç açısından caiz olup olmadığı tartışmalarına vurgu yaparak, kanaat önderleriyle yapmış oldukları istişareler sonucunda bunun bir sevap olduğunu ve yaşam hakkına ciddi bir katkı olduğunu ifade etti.

 

Baydemir, ayrıca nakil işlemi Diyarbakır'da yapılırken başka illere veya yurtdışına gidilmemesi gerektiğinin altını çizdi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir