• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çıplaklık `Cehalettir` Örtü İse Asalet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz. Aişe validemiz: vallahi Allahın kitabını tasdik ve onun indirdiğine iman bakımından ensar kadınlarından daha faziletlisini görmedim Nur süresindeki örtünme ayeti nazil oluca kadınlardan hiçbiri istisna edilmemek şartıyla Allah cc`nun emrine uyarak örtülerine büründüler.
 

Tarih boyunca Allah cc`nun emirlerini sulandıran, lakayt davranan insanlar olmuştur. ben-i İsrail misali kendilerine bir şey emredildiğinde olayı farklı bir mecraya çekmek isteyenler her daim varolmuştur. (hani kendilerine bir inek kesmeleri emredilmiştide onlar; nasıl olsun ,çift sürmüş, boyundurluk altına girmiş türtenmi?diye emri yerine getirmeme adına birçok soru sormuşlardı) işte bu yüzden Rabbimiz cc Kuran-î Mubinde beni İsrail kıssasından sonra Hz. İbrahimden bahs eder. Hani Rabbi ona: “Teslim ol!” dediği zaman Ben, âlemlerin Rabbine teslim oldum.” Dedi (bakara 131) yani: “Ey Muhammedin ümmeti siz İsrail oğulları gibi kaypak bir imana değil, Rabbine teslimiyet gösteren İbrahimi bir imana sahib olunuz” Örtünme meselesi ile ilgili olarakta münafıklar işi sulandırmaya, emre muhalefete kalkıştılar. Kimi peruk takmakla, kimi iran modeli kimisi Pakistan modeli gibi savsatalarla müslümanların duygularıyla oynamaya başladılar. Oysa emreden Allah cc olduğu gibi yine modelinide kendisi belirlemiştir. Allah cc ayette şöyle buyurur: “Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve mü`minlerin kadınlarına dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle. Bu onların tanınıp, kendilerine sarkıntılık edilmemesi için daha uygundur. Allah çok bağışlayan ve çok merhamet edendir.” (Ahzâb, 59)
 

Müslüman kadınlara insanlık tarihinin ilk tesettür düşmanlığı şeytanın; hz. Adem ile Havva’nın cenneten çıkarılışında görüyoruz nitekim ayette Rabbimiz: “Ey Âdemoğulları! Şeytan, sizin ebeveyninizi (anne ve babanızı), onların ayıp yerlerinin görünmesi için elbiselerini soyarak, cennetten çıkardığı gibi sakın sizleri de fitneye düşürmesin.” (Araf: 27)
 

Günümüzde de şeytanlaşmış bazı insanların bu görevi üstlendiğini görüyoruz 3 mart 1924` “hilafetin kaldırılması” yıl dönümü olduğundan mersin’de bir grup CHP`li kadın; çarşaf yırtarak İslami değerlere saldırmış, liderleri olan şeytanların yolunda olduklarını tescillemişlerdir.
Rivayete göre imam Şafii kabenin örtüsüne tutunur ve şöyle der: Ey Kabe! sen çok mukaddes ve çok mübareksin ama bir mümine kadının iffetine el uzatılması senin yıkılmandan daha büyük bir olaydır. Bu şuur ve bilinçte olan şahsiyetlerden biride Maraşlı “sütçü imamdı”. 1. Dünya Savaşı yılarında, Maraş Fransızlar tarafından işgal edilmişti. Sütçü İmam, bir yandan hocalık vazifesini yaparken, geçimini de süt satarak sağlıyordu. Yine süt satmaya çıktığı günlerden bir gündü. Sütçü İmam sütlerini yüklenmiş giderken, birkaç Fransız askerinin, bir hamamdan çıkan kadınlara sarkıntılık ettiğini gördü. Daha yaklaşınca keferelerin kadınların başörtülerine el uzattıklarını gördü, Sütçü imam elindeki süt kaplarını bir tarafa bırakır, belindeki silahı çeker ve Fransız keferesini gebertir
 

Yahudiler ile Müslümanlar arasında çıkan ilk savaşın sebebinin bir Müslüman kadının tesettürü olduğunu biliyor muydunuz? Tesettüre uzanan eller karşısında Müslümanların nasıl bir duruş sergilediğini ve bu savaşın bizler için taşıdığı önemi gelin birlikte anlamaya çalışalım:
İslam’ın ilk yıllarıydı… Bedir savaşı kazanılmış, Yahudilerin içindeki fitne ve fesat iyice alevlenmişti. Bir gün, bir Müslüman kadın Kaynuka çarşısına inmiş, alışveriş yapmak üzere bir kuyumcuya girmişti. Dükkân sahibi kadına yüzünü açmasını söyler, kadın tepki verince ısrarla kadının üzerine gider; fakat buna muvaffak olamaz. Kadınla Yahudi bu şekilde mücadele ederken, dükkânda bulunan bir başka Yahudi’de, kadına hissettirmeden giydiği çarşafın bir kenarını oturduğu yere rapteder Müslüman kadın, kuyumcuda alış verişini yaptıktan sonra, çıkmak üzere ayağa kalktığında çarşafı üzerinden düşer ve avret yerleri görünür. Hadise karşısında orada bulunan Yahudiler gülüp eğlenerek kadınla dalga geçerler. Müslüman kadın neye uğradığını şaşırmış, feryad–ü figan ederek, imdat ister. Kadının feryadını işiten bir Müslüman koşarak gelmiş, duruma görünce, kan beynine sıçrar, Müslüman bir kadın kasıtlı olarak aşağılanmış, namusuna helal gelmiştir. Ve Yahudi kuyumcuyu öldürür. Orada bulunan diğer Yahudiler de, Müslüman’ı şehit ederler. Hadise bu şekilde başladı, sonuçta büyüdü ve Müslümanlarla Beni Kaynuka Yahudileri arasında savaş çıkmasına sebep oldu.
 

Bugün insanlığın bilhassa yeni neslin yetiştirilmesinden aktif rolü kadın oynar. Unutulmamalıdırki; İslamın ilk yıllarında Müslüman olup işkencelere maruz kalan “nehdiye binti ümeyye`ler, eşi hanzalayı gerdekten şehadete uğurlayan ‘cemile binti abdullah`lar, eşi, oğlu ve kardeşi şehid olmuşken: Resulüllah hayatta olduktan sonra bütün müsibetler hafif kalır!!! diyerek darlık ve zorluklara meydan okuyan hint binti amr`lar toplumumuzda yeşerecek ve izzetli davranışlarını sergileyecekler. Son olarak bacılarımıza çağrımız şudur ki:
Ey Musluman Kadın! Unutma! Toplumun ıslahıda, fesadıda senin elinde..!
Sen sabrınla bir Asiye ol… İffetinle bir Meryem, Tevekkülünle bir Hacer, Cömertliginle bir Hatice, İlminle bir Aişe, Cihadınla bir Fatıma, Müslüman bir kız, Müslüman bir eş, Müslüman bir anne ol.
Allah`ın rahmeti merhameti ve mağfireti üzerinize olsun!!!!

 

Nihat Çam / Şanlıurfa – Yaş: 31
 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir