• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2420.312
  • ...
Raporu düşürülen engellinin mağduriyeti devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLURFA - Viranşehir ilçesinde ikamet eden Ahmet Sar kendisine verilen sağlam raporu nedeni ile mağdur edildi. Doğuştan sakat olan ve yıllardır sakatlık haklarından yararlanan Ahmet Sar, raporunun iptal edilmesi ile birlikte büyük mağduriyet yaşıyor.

 

Doğuştan sakat olduğunu ve yıllarca sakatlık maaşı aldığını ifade eden Ahmet Sar, "Yürüyemediğim için bana verilen sakat motosikletim var. Yıllardır bu motosiklet elim ayağım olmuş durumda. Motorum eskiyip sık sık arıza yapınca kaymakamlığa yenisi için başvuruda bulundum. Kaymakamlık, 'sağlık raporumu yenilemem gerektiğini söyleyince Viranşehir Devlet Hastanesine başvuruda bulundum. Viranşehir Devlet Hastanesi bana sağlam raporu vererek büyük bir sağlık skandalına imza attı. Bütün kapılar yüzme kapandı. Balıklı Göl Devlet Hastanesi bana yüzde 48 rapor vermesine rağmen 500 yataklı devlet hastanesi hiç muayene etmeden yüzde sıfır verdi. Askeri raporumda yüzde 85 raporum olmasına rağmen kaymakam beyle yaptığım görüşmede 'sakatlığımın düzeldiğini' iddia etti. 3aylık maaşım kesildi ve bütün sakatlık haklarım engellendi. Eşim de özürlü durumda (eşim maaş almıyor) ve ortada kaldık" dedi.

 

Ahmet Sar'ın kardeşi Ali Sar da, kardeşinin daha önce yüzde 85 raporu olmasına rağmen ve 25 yıldır sakatlık haklarından istifade etmesine rağmen bir doktorun imzası ile bütün haklarını kaybettiğini söyledi. Balıklı Göl Hastanesi, yüzde 48 vermesine rağmen 500 yataklı devlet hastanesi ise yüzde sıfır rapor verdi. Doktorların tamamı sakatlığını ve yürüyememesini son kazasına bağlayıp yüzeysel olarak değerlendirdiler. Hiç biri taktik istemedi ve muayene etmedi. Bu durum art niyetin bir yansımasıdır" diye konuştu.

 

Ahmet Sar'ın çocukluk arkadaşı olan Cuma Aktaş ise, Ahmet'i çocukluktan beri tanıdığını ve doğuştan sakat olduğunu belirtti. Aktaş, "Biz aynı mahallede büyüdük. Kendisi doğuştan sakattır. Yeni bir motosiklet almaya çalışırken bütün haklarını yitirdi. Ona sağlam raporu verenler bir gelip görsün. Çocukları ile birlikte perişan bir halde. Ahmet yürüyemediği için yerlerde sürünüyor" dedi. (Sabri Acet - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir