• DOLAR 32.664
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2501.39
  • ...
`Mısır ve Suriye`deki katliamların ana müsebbibi BM`dir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 311. Hafta Basın Açıklamasını Kayalıpark alanında gerçekleştirdi. Platform adına basın açıklaması, Mevlüt Doğan tarafından okunan Nisa suresi 135. ayetle başlandı.
 
"20. yüzyılın modern putlarından Birleşmiş Milletler yine batılın yanında olduğunu ve her zaman güçlüyü destekleyeceğini ortaya koyuyor" diyen Doğan, "Yaşadığımız yüzyılın son çeyreğindeki Müslümanlara yönelik hemen hemen yapılan her saldırıların arkasında bulunan Birleşmiş milletler bugün Mısır ve Suriye`de meydana gelen katliamların da ya ana müsebbibi ya da göz yumucusudur" ifadelerini kullandı.
 
Suriye`de meydana gelen kimyasal saldırının Birleşmiş Milletler`in gözlemci heyetine on kilometrelik bir mesafede meydana gelmesi ve Birleşmiş milletlerin bu hususta net bir açıklama yapmamış olmasının meseleyi açıkça ortaya koyduğunu belirten Doğan, "Bosna`da, Afganistan`da, Irak`ta Birleşmiş Milletler gözetiminde yapılan katliamların bir yenisi sergilenmektedir. Kimyasal üreten ve bunu dünyaya pazarlayan ülkelerin tamamı Birleşmiş Milletler`in güvenlik konseyi üyesidir. Birleşmiş Milletler`de üç süper devletin siyaset arenasından ibarettir.

Suriye`de meydana gelen katliamları ister kimyasal silah ile gerçekleştirilmiş olsun ister konvansiyonel silahlar ile her türlüsünü lanetliyoruz" dedi.
 
(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir