• DOLAR 32.494
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2434.271
  • ...
HÜDA PAR: `Saldırarak korkutamazsınız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde korsan gösteri yapan PKK yandaşları tarafından Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Silvan İlçe Başkanlığı binasının taşlı saldırıya uğraması bugün yapılan kitlesel basın açıklamasıyla kınandı.
 
Yapılan açıklamada zalimlerin Müslümanlara saldırmakla hiçbir şey elde edemeyecekleri ve Müslümanların bu saldırılar karşısında daha da güçlenmekte olduğu ifade edildi.
 
Selahaddin Eyyubi Camisinde kılınan öğle namazının ardından aralarında HÜDA PAR Diyarbakır il yönetiminin de bulunduğu kitle, ilçe merkezinde bulunan çelikler caddesinden parti binasına kadar "HÜDA PAR`a uzanan eller kırılsın", "zalimler için yaşasın cehennem", "kahrolsun işbirlikçi çeteler" sloganları ve tekbirler eşliğinde yürüdü.
 
"Meyve veren ağacı taşlıyorlar"
HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması öncesi bir konuşma yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, HÜDA PAR`ın kurulduğundan bu yana kısa bir süre içerisinde meyve verdiğini ve bundan dolayı da bunu kabullenemeyenler tarafından saldırıya uğradığını söyledi. Turgut, "Zalimler ve hainler şunu iyi bilsinler ki Müslümanlar bu saldırılar karşısında daha güçlenmekte ve büyümekteler" dedi.
 
"Zalimler akıllarını başlarına alsınlar"
Geçmişe bakıldığında tarihin tekerrür ettiğini gördüklerini belirten Turgut, "Bu asrın Firavunları da Müslümanlara saldırmakta ve evlerini talan etmektedir" ifadesine yer vererek, zalimlerin Müslümanlara saldırmakla hiçbir şey elde edemeyeceklerini söyledi.
 
"Son günlerde dindar kişiler hedef alınmaktadır"
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut`un konuşmasının ardından basın açıklamasını parti üyelerinden M. Kerem Terim okudu. Açıklamasında yapılan saldırının PKK yandaşları tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Terim, "Son günlerde bu çeteciler tarafından karalama yalan ve iftira kampanyaları yapılmaktadır. Dindar kişiler, İslami yapılar, STK`lar ve partiler hedef alınmaktadır. Geçtiğimiz aylarda partimizin Ceylanpınar ilçe binasına Molotoflu saldırı yapılmıştı. Bir hafta önce Cizre`de, mütedeyyin kişilere ait 3 eve eşzamanlı bomba atılması ve dindar kişilerin evlerinin basılıp, kaçırılması, dün gece Silvan ilçe binamızın çetecilere taşlattırılması bu hadiselerden birkaçıdır" dedi.
 
"Saldırarak korkutamazsınız"
Mazlum halkın mağduriyeti üzerinden siyasi çıkar hesabı yapanların hep hüsrana uğradıklarını belirten Terim, "Farklı düşüncelere karşı tahammülsüz olup zorbalık yapanlar, hele hele İslami yapıları kabullenemeyenler şunu iyi bilmelidirler ki, İslam`a ve Müslümanlara düşmanlığın hiç kimseye faydası olmamış, onlara da faydası olmayacaktır. Mazlum ve Mustazaf halkımızı tehdit ederek, evlerine ve kurumlarına saldırarak korkutamaz ve sindiremezler" ifadelerini kullandı.
 
"Muhalif kesimler sindirilmeye çalışılıyor"
İslami kurum ve kişilerin hedef gösterildiğine dikkat çeken Terim, açıklamasına şu sözlerle devam etti: "Bu kesim, Suriye Kürdistanı`ndaki örgütler arası çatışmaları ve grupları bahane ederek, bölgedeki İslami kuruluşlar ve dindar Kürtler aleyhine yürüttüğü iftira kampanyasını düşmanlık ve hedef gösterme boyutuna çevirmiştir. Yaşanan olaylar üzerinden oluşturmaya çalıştıkları kurgusal ortamın deşifre edilmesi, bu çevrelerin asabileşmesine ve kendilerini kaybederek günahsız ve suçsuz insanlarımıza saldırmalarına kadar varmaktadır.
İşin garip kısmı da, yıllardır devletin ırkçı, inkârcı, baskıcı tutumundan, halkın özgürlük alanının kısıtlanmasından şikâyet ettiklerini ifade eden bu zihniyet, her fırsatta düşünce özgürlüğünden dem vurmuş, fikirlerin özgürce beyanını savunduklarını iddia etmişlerdir. Ancak bu ve benzeri kin ve öfke dolu saldırılar, bu zihniyetin utanmaz ve vahşice bir tutumla kendi fikirlerine muhalif kesimleri sindirmeye çalışmıştır. Zorbalık yaparak, Molotof, ses bombaları atarak halkımızı baskı altına almaya ve susturmaya yeltenerek zulüm etmektedirler."
 
"Dindar Kürtlere saldırmak halka zarar getirir"
Dindar Kürtlerin evlerine ve kurumlarına saldırmanın halka zarar getireceğini söyleyen Terim, "Şu kesinlikle bilinsin ki; halkımız, sahip bulunduğu İslami kimliğin bir gereği olarak her ne surette olursa olsun hakkı haykırma ve adaleti ayakta tutma çabası içinde olmayı bir zorunluluk olarak görmekte ve bu çabasını ne pahasına olursa olsun sürdürme kararlılığındadır. Kürtlerin arasına fitne koymak ve onları çatıştırmak isteyen bu kişileri ve kesimleri hayretle ve ibretle izlemekteyiz. Kime ve neye hizmet ettiğini bilemeyen gençleri ve çocukları kullanarak dindar Kürtleri hedef yapmak, evlerine ve kurumlarına saldırmak halkımıza yarar değil zarar getirir" dedi.
 
"Saldırganlara prim verilmemeli"
"Kürt halkını düşman kamplara ayırıp birbiriyle çatıştırmak, halkımıza yapılacak en büyük kötülüktür" diyen Terim, "Bu yanlış hesap içinde olanlar bir an önce kendilerine çekidüzen vermelidir. Yalan iftiralarla hedef göstermekten ve saldırmaktan vazgeçmelidir. Örgütsel çıkarlar için halkımızın geleceğine zarar verici söz, eylem ve saldırılardan herkes kaçınmalıdır. Bu saldırılar örgütsel hâkimiyet kurmak ve halkı sindirmek için yapılan eylemlerdir. Gençler, halka zarar verecek bu tür saldırılara ve oyunlara alet olmamalı, kendilerini kullandırmamalıdır. Halkımızın tüm kesimleri bu saldırganları iyi tanımalı ve saldırganlara prim vermemelidir" ifadelerini kullandı.
 
"Saldırgan zihniyeti kınıyoruz"
Mütedeyyin Kürtlere eziyet ve baskı uygulayanların provokatörlük yaptıklarını ifade eden Terim, Kürdistan`ı şiddet ortamına sürüklemenin hiç kimseye bir fayda getirmeyeceğini vurgulayarak, "Bu münasebetle Müslüman Kürt halkına çağrımız, geleceğine zarar verecek ve değerlerini yok edecek bu tür saldırılar karşısında tavırlarını ortaya koymaları bu tür zorba çetelere karşı sessiz kalmamaları ve geçmişte halkımıza yaşattıkları acıların yeniden yaşanmaması için çaba ve gayret içinde olmalarıdır. Bu münasebetle saldırıya uğrayan halkımıza ve ilçe teşkilatımızın yetkililerine geçmiş olsun diyor, saldırıyı ve saldırgan zihniyeti kınıyoruz. Bu hain saldırıların bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz / Yusuf Batı - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir