• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
SP'den grevdeki işçilere destek ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Saadet Partisi Osmangazi ilçe başkanı Gökhan Gerçek, yönetim kurulundan oluşan 6 kişilik bir heyetle Demirtaş Organize Sanayide bulunan 185 işçinin yün dokuma üzerine üretim sürdürdüğü İpekiş çalışanlarına destek vermek için İpekiş Fabrikası önüne geldiler.

 

SP heyetini, TEKSİF Sendikası Bursa Şubesi Örgütlenme Daire Başkanı Muammer Çiftçiler ve çalışanlar grev çadırı önünde karşıladı.

 

Türkiye genelinde 12 bin kişi grevde
Muammer Çiftçiler 9 gün önce başlattıkları grevlerinin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirtti. İpekiş'te başlayan grevle işçi ve sendikanın adeta kenetlendiğini aktaran Çiftçiler, toplu iş sözleşmelerinin Türkiye genelinde 12 bin işçiyi kapsadığını belirterek Türkiye genelinde örnek bir grev olduğunu söyledi
Tüm partilere eşit mesafede olduklarını belirten Çiftçiler, geçmişte 54'üncü Erbakan hükümetinin verdiği zamları aradıklarını belirtti.

 

Çalışanların sorunlarını dinleyen Saadet Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Gökhan Gerçek, işçilerin haklı mücadelesinin yanında olduklarını söyleyerek, "Uygulanmakta olan asgari ücretin işçileri açlığa, olumsuz şartlara mahkum ediyor. Hep ezilen işçi oluyor. Bu adaletsiz bir durumdur. Bu durumun düzeltilmesine Saadet Partisi olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

 

En iyi zammı Erbakan hükümeti zamanında aldık
Gökhan Gerçek ve beraberindekileri dinleyen işçiler, 54'üncü Erbakan hükümetinin verdiği zamlar sayesinde asgari ücretin bugünkü seviyeye ancak gelebildiğini söyleyerek, "O dönem verilen zamlar olmasaydı bugün asgari ücret yarı yarıya olacaktı" ifadelerini kullandı.

 

İpekiş işçileri grevde kararlı
Çalışma şartlarının ağır fakat ücretlerinin çok düşük olduğunu dile getiren işçiler, "Biz haklı mücadelemizde sonuna kadar devam edeceğiz" dedi. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir