• DOLAR 32.526
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2424.229
  • ...
65 STK`dan Suriye`deki katliama tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Aralarında Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesinin de yer aldığı 65 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Suriye Halkı ile Dayanışma İnisiyatifi, Diyarbakır Ofis AZC plaza önünde bir basın açıklaması düzenledi.
 
Ofis Camisinde ikindi namazının ardından hayatını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından grup, tekbirler ve sloganlar eşliğinde basın açıklamasının okunacağı alana doğru yürüdü.
 
Basın açıklamasını Suriye Halkı ile Dayanışma İnisiyatifi adına okuyan Recep İdikut, Suriye`de gerçekleşen katliamın sonuçlarının her geçen gün arttığına dikkat çekti.
 
Dünyanın Mısır`daki gelişmelere kilitlendiği bir süreçte, bu katliamın yaşanmasıyla gözlerin Suriye`ye çevrildiğini söyleyen İdikut "Katil rejim her zaman yaptığı gibi bunu kurgusal bir iddia olarak lanse ededursun amatör kameralarla çekilerek sosyal paylaşım sitelerinde dolaşıma sokulan video ve görüntüler korkunç tabloyu ortaya koymaktadır." dedi.
 
Sosyal paylaşım sitelerine düşen görüntülerde kadın ve çocukların tıbbı müdahale yetersizliğinden sarin gazıyla hayatlarını kaybettiklerini dile getiren İdikut "Üst üste yığılmış çocuk-genç-kadın bedenleri zorbaların gözü dönmüşlüğünü bir kez daha gözler önüne sererken daha toplumsal muhayyilede canlı olan Hama`yı, Halepçe`yi, Felluce`yi bir kez daha çağrıştırmaktadır." ifadelerini kullandı.
 
Suriye halkına 2,5 yıldır Hama`ları yaşatmaktan geri durmayan zalim Esed rejiminin son saldırıyı ve daha da ağırını yaşatması elbette ki sürpriz sayılmayacaktır, diyen İdikut "Nasıl olsa sözde `medeni dünya` ne onun ne de Sisi cuntasının katliamlarına ses etmemektedir. Ses ediyor gibi görünenler ise tam 2,5 yıldır Suriye halkını oyalamakta, adeta `Daha fazla ölsünler ki emperyalist taleplerimize mecbur hale gelsinler!` demektedir" dedi.
 
Medeni dünyanın Mısır`daki cuntaya ses etmediğini ve cuntayı savunduğunu dile getiren İdikut " Cuntacı Sisi`nin canlı yayında katliam yapmasına, Mübarek gibi bir diktatörün serbest bırakılmasına tepkisiz kalan sözde `medeni` özde ise `canavar` dünyanın Suriye`deki katliamlara yönelik aşağılık tutumu da hiç şaşırtıcı değildir. Zalimler Yüce Allah`a nasıl hesap verecektir?" ifadelerini kullandı.
 
Diyarbakır`ın Mazlum Kürt Müslüman halkı olarak haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır inancıyla hareket ettiklerini ifade eden,,,,, "Mısır`da darbe yönetimin gerçekleştirdiği katliamı, Irak`ta gerçekleşen bombalama olaylarının arkasındaki şer odaklarını, Suriye`deki masum insanları kimyasal gazla öldüren Zalim Esat ve onun destekleyicisi olan küresel emperyalizmi lanetliyoruz" ifade etti.
 
Basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.
(M.Sait Adiyaman/Sedat Kuşulay - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir