• DOLAR 32.507
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2492.473
  • ...
SON DAKİKA
Çiftçiler: "Emeğimizin karşılığını alamıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Çiftçiler Derneği Başkanı Veysi Acar, gübre ve mazot fiyatlarının yüksek, buğday fiyatlarının ise çok düşük olduğunu belirterek çiftçilerin, emeklerin karşılığını alamadıklarını söyledi.

 

"Çiftçi, emeğinin karşılığını alamıyor"
Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) verdiği fiyatın kesinlikle doğru bir fiyat olmadığını söyleyen Acar, "Toprak Mahsulleri Ofisi'nin verdiği fiyat kesinlikle doğru değildir. TMO'nun mazot ve gübreye karşılık olarak buğday için vereceği fiyatın en az bin 200 olması gerekiyor. TMO'nun çiftçiye buğday için verdiği fiyat 600-700 arasındadır. Çiftçi, bu parayla kendini geçindiremez ve geçindiremiyor. Çiftçi, emeğinin karşılığını alamıyor. Böyle devam ederse çiftçilik ölür. Eğer ki çiftçilik biterse bütün firmaların çarkları durur" dedi.

 

"Yanlış politika yüzünden çiftçilik bitmek üzeredir"
Yetkililerden beklentilerinin, TMO'nun buğday için vereceği fiyatı daha uygun bir şekilde belirlemesini isteyen Acar, "Yetkililerden, çiftçinin emeğinin karşılığı olarak TMO'nun verdiği fiyatı daha uygun bir şekilde vermesini istiyoruz. Bu fiyatın 1 TL'nin üzerinde olmasını istiyoruz. Hükümetin yanlış politikası yüzünden bölgede pamuk ekimi bitti. Mısır ekibi ise bitmek üzeredir. Şuan da bir buğday kalmış ve eğer ki buğday da biterse tüm sektörler de biter" ifadelerini kullandı.

 

"Artık çiftçilerin yüzünün gülmesini istiyoruz"
Elektrik, mazot, gübre ile birlikte TMO'nun da çiftçiye iyi fiyat vermemesi yüzünden çiftçiliğin yavaş yavaş bittiğine dikkat çeken Acar, sözlerini şöyle tamamladı: "Hükümet, eğer kalkınmak istiyorsa ve piyasadaki çarkın dönmesini istiyorsa çiftçiye önem versin. Avrupa sisteminin Türkiye'ye getirilmesi ve Avrupa'da çiftçiye verilen değerin bizlere de verilmesini istiyoruz. Artık çiftçilerin yüzünün gülmesini istiyoruz." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir