• DOLAR 32.501
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2435.481
  • ...
İHH'dan kimyasal iddialarını araştırma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi'nde İHH Güneydoğu istişare toplantısı yapıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Şam'ın Doğu Guta bölgesinde kimyasal silahlarla düzenlenen saldırının incelenmesi için, saldırıdan etkilenenleri ve kıyafetlerinden bir parça ile toprak getirmeye çalıştıklarını belirtti.

 

Rusya'nın, Guta bölgesinde kimyasal silahın kullanılıp kullanılmadığı veya kim tarafından kullanıldığını araştırmak isteyenlere 'Muhalifler engel oluyor' yönündeki beyanları hatırlatan Yıldırım; "Çok büyük bir yalan. Şam, Şam'dan geçişe izin versin, bütün dünyanın istediği uluslararası örgütleri muhaliflerin olduğu yerlere götürüp, oradan bütün örnekleri alma imkanını sunalım" dedi.

 

Yıldırım, "Bizler daha önce insani diplomasi çerçevesinde bu bölgede esir değiş tokuşuna imza attık. Muhalifleri çok iyi tanıyoruz. Muhaliflerden oraya yasak konulma gibi bir şey yok. Bütün dünyaya çağrıda bulunuyorum. Şam izin verdikten sonra isteyen ülke, isteyen uluslararası kuruluşu kimyasal silah kullanılan bölgeye götürülüp, profesyonel heyetlerde orada bu incelemeleri yapar ve bizim için açık olan hakikatler tekrar ortaya çıkmış olur" ifadelerine yer vererek uluslararası denetçilerin geçişinde rol alabileceklerini söyledi.

 

Mısır'daki gelişmelere de değinen Yıldırım, "Şartlar bizi bir ümmet yürüyüşüne mecbur kılıyor. Yeniden bir ümmet seferine mecbur kılıyor" dedi.

 

Yıldırım, toplantıda çözüm süreci, Mısır'daki olaylar, Suriye'de kimyasal silah kullanılması, Suriyeli Kürtler ve gündeme ilişkin konuların konuşulacağını ve bu kapsamda yol haritası belirleyeceklerini bildirdi.

 

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir