• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kutlu Doğum Haftası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

- Hayırlı sabahlar abi
-Allah razı olsun kardeşim
-Abi Hüseyin abiyide alalım bu cd leri dağıtalım, malum Pazar günü kutlu doğum.
-Haklısın kardeşim. O zaman 3 grup halinde sokağı dolaşırız. Çabuk bitirip Cuma namazına erken gitmemiz için, kalan cd ler olursa Cuma namazından sonra dağıtırız inşaAllah
-Hade gidelim abi

 

Bu sabah onlar için bambaşka bir gündü çünkü Resulullahın sevgisini bütün şehre yayacaklardı. Pazar günkü etkinliğe halkı davet edeceklerdi. Kendileri her zaman böyle etkinliklerde ön saflarda yer tutarlardı. Çünkü onlar mazlum bir halk için seferber olmuş birer davetçiydiler. Artık diğer arkadaşlarını aldıktan sonra sokağın başından başlamadan önce Adnan başladı söze.

-Bakın kardeşlerim lütfen insanları güzel bir dille davet edin. Çünkü Allah ve peygamberin sünneti bunu gerektiriyor. Eğer karşı çıkan olursa da ki sanmıyorum, çünkü bu halk Resulullahı çok seviyor yinede, Müslüman bir davetçinin en güzel ve yakışacağı bir dille cevap verin. Adnan’ın onlara verdiği talimatı hepsi evet diyerek desteklediler. İlk önce Hüseyin girdi mahallenin başındaki ilk eve yaşlı bir adam çıkarak.

-Selamunaleyküm amca
-Aleykümeselam yeğenim
-Amca bu cd’ler Peygamberimizin mevlidine özel dağıtılıyor siz de davetlisiniz inşaAllah.

 

Yaşlı amca Peygamberimiz kelimesini duyunca gözleri bir anda nemlendi. Sadece inşaAllah geleceğim yeğenim diyebildi, Hüseyin etkilenmişti bu atmosferden. Etkinlik yerinin adresi yazılı broşür ve cd’yi hediye ettikten sonra çıktı. Böyle devam etti gittikleri her evden dualar ve salavatlar sesleri yükseliyordu herkes bu güzel gençleri takdir ediyordu onlarda çok memnun oluyorlardı bu hizmette birer ferd ordukları için. Onlara verilen bölgeyi bitirmek üzereydiler Adnan.

 

-Haydi kardeşlerim Cuma namazına, ezana az kaldı.
Emrullah söze başlayarak.
-Hamd olsun Allaha bizi Müslüman yaptığına arkadaşlar bu gün çok güzel bir gün geçirdik bence, Allah mübarek kılsın inşaAllah.
-Allah böyle etkinliklerde Müslümanlara yardım eder. Allah için olduktan sonra.

Camiye doğru yol aldılar 3 arkadaş yaptıkları işten memnun ve haz aldıkları gülümsemelerinden belli ediyordu.

 

Farabi Memiş / Batman - Yaş: 18
 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir