• DOLAR 32.496
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2497.949
  • ...
Gaziantep'te avuçlar mazlumlar için açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Rahmet İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Rahmet Der)son zamanlarda Mısır ve Suriye'de yapılan katliamları kınamak ve zulüm altındaki Müslümanlara dua etmek amacıyla bir program düzenledi.

Rahmet Der Kadın Kolları tarafından düzenlenen programda Müslümanların her zamankinden daha fazla kardeşliğe ve vahdette ihtiyaç duyduğuna vurgu yapıldı.

Kur'anı Kerim tilavetiyle saat 12.30'de dernek binasında başlayan programda konuşan Rahmet Der gönüllüsü Özge Aydın, İslam ümmetinin parçalanmışlığına dikkat çekerek Müslümanların kardeşliğe ve vahdete olan ihtiyacına vurgu yaptı.

Aydın, "Asrı Saadetteki kardeşliğin günümüze taşınması gerekiyor kardeşlik bilincine en çok ihtiyacımız olduğu şu dönemde bizler tefrikaya mezhep ayrılığına düşmeden Müslüman kardeşimizin sıkıntısına ortak olmalıyız, küfrün tek millet olduğunu göz önüne alarak bizler de bir vücudun azaları gibi bütünleşmeliyiz. Allah Resulünün belirttiği gibi ne zülüm yapmalıyız ne zulme uğramalıyız nede kardeşimizi zulme teslim etmeliyiz."
Mısır'da Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda, direnen kocalarını, kardeşlerini ve evlatlarını yalnız bırakmayarak direnişe güç veren Mısırlı Müslüman Kadınların büyük bir misyonu yüklendiklerini ifade eden Aydın, Uhud savaşında Hz.Nesibe'nin Peygamberimizi korumak için canını siper ettiği olayı anlattı.

Konuşmasın da Müslümanın Müslüman a gıyabında yaptığı duasının önemine değinen Aydın, "Bugün Filistin'de, Arakanda, Çeçenistan'da Suriye'de ve Mısır'da kardeşlerimize yapılan zulme ellerimiz yetişmiyorsa bile onlara dualarımızla destek olmalıyız muhakkak ki yaptığımız dualar onlara güç verecektir. Resulullah'ın buyurduğu gibi 'Yapmış olduğunuz dualar manevi bir silah hükmündedir.' eğer mümin kardeşlerimizi dualarımızda da unutursak bunun hesabını Rabbimize veremeyiz." dedi

Program okunan ezgilerin ardından yapılan duayla sona erdi.(Havva Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir