• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
Van halkı yeni validen ne bekliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tarafından onaylanan Valiler Kararnamesi ile Konya'dan Van Valiliğine Atanan Aydın Nezih Doğan, Van'a gelmesine sayılı günler kala Vanlılara yeni vali ile ilgili beklentilerini sorduk.

 

Yeni valiyi aralarında görmek istediklerini ifade eden Vanlılar, aynı zamanda sorunlarına yabancı kalmamasını ve derleriyle de dertlenmesini istiyor.

 

Hüseyin Keser: İş konusunda çok sıkıntılıyız Vali beyin ilk olarak işsizliğe bir el atması gerekiyor. Sınır kapılarının serbest bırakılmasını istiyoruz. Sınır kapısı yüzünden yüzlerce insanımız bir litre benzin için öldürüldü. Bunların tekrar yaşanmasını istemiyoruz.

Abdullah Bilirer: Kentin alt ve üstyapısına bir el atmasını istiyoruz. İşsizlik had safhadadır. Gelen valinin de bunu bilmesi gerekiyor.

Haşem Akçılgın(13): Yeni valimizden Van'ı güzelleştirmesini istiyorum. Van'ı yeşillendirmesini her tarafta ağaçlar olmasını istiyorum güzel güzel oynayacağımız parklar yapmasını istiyorum.

Hacı Ali Güneş: Yeni gelen validen adalet istiyorum. Fakirlere yardımcı olsun. İş konusunda da elinden ne geliyorsa yapmasını hak hukuka riayet etmesini istiyorum.

İsmail Karagülle: Vali beyin içimize huzur getirmesini istiyoruz. Van'da depremden sonra işsizlik ve fakirlik arttı. Onun için sınır kapılarını açtırmasını bekliyoruz. Van'ımız büyükşehir oluyor. Onun için çok çalışması lazım. Bize ne kadar iyi olursa biz de ona dua ederiz.

Kerem Işık: Validen isteğimiz kendi halkının içinde gezmesi halkı tanıması halkın sorunlarıyla ilgilenmesi ve bizlerin dertleriyle dertlenmesidir.

Atilla Gök: Eski valimiz Münir Karaloğlu'na gittiği yerde başarılar diliyorum. Van'da bulunduğu süre zarfında Van için mümkün mertebe elinden geleni yaptı. Yeni Valimizden de aynı tempo ile çalışmasını ve Vanlılara hizmet yapmasını istiyoruz.

Musa Sema: Kalecik TOKİ de oturuyorum. Emekli bir memurum. İçtiğimiz su deterjan kokuyor. Dışarıda kokudan oturulmuyor. Valimizden beklentimiz bunları görmesidir. Gelip bir halimizi sormasıdır. Halkın derdiyle derlenmesidir.

 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan son kararnameyle Konya Valisi Aydın Nezih Doğan Van'a, Van Valisi Münir Karaloğlu Bursa'ya, Artvin Valisi Necmettin Kalkan Hakkâri'ye, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız Aydın'a, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su Artvin'e, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Oduncu Osmaniye'ye, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Necmettin Kılıç Niğde'ye, Amasya Valisi Abdil Celil Öz Trabzon'a, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Mükerrem Ünlüer Bayburt'a, Kayseri Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan Giresun'a vali olarak atanmıştı. (Murat Dalgın, Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir