• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
New York`ta Katliamları Protesto Ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NEW YORK- ABD`de, Mısır ve Suriye vatandaşları, ülkelerindeki yönetimlerin uyguladığı katliamlara tepki göstermek için ortak gösteri düzenledi.

Cuma namazı sonrası New York`ta bulunan Birleşmiş Milletler Genel Merkezi yakınındaki Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler, Sisi ve Esed`in uyguladığı şiddeti eleştiren sloganlar attı.

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan göstericiler, ``Sisi gidecek, Mursi geri gelecek``, ``Obama, yaptığından utan``, ``Sisi zalim, Esed katil`` sloganları atarak, ülkelerinde yaşanan darbe ve zulme karşı ortak tavır sergiledi.

Ameirkan - Mısır Demokrasi ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Halid Lamada, burada yaptığı açıklamada, Ortadoğu`da oynana oyunların ve akan kanın bir an önce sona ermesi için toplandıklarını belirterek, ``SadeceMısır ve Suriye için değil, tüm Ortdadoğu`ya gerçek demokrasi gelinceye kadar protestomuzu sürdüreceğiz`` diye konuştu.

Protestocu grup, özellikle Suriye`de Esed rejiminin kimyasal silah kullandığını ve binin üzerinde insanın öldüğünü ifade ederken, Birleşmiş Mİlletler Güvenlik Konseyi`nin olaya karşı takındığı "umursamaz" tavrı eleştirdiklerini dile getirdi.

Öte yandan, göstericilerin aynı zamanda Türkiye bayrakları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın desteklerini belirten pankartlar taşımaları dikkati çekti.

Manhattan`ın 2. Cadde 44. Sokak`taki Mısır Büyükelçiliği önünde düzenlenen eylemin ardınan protestocular, Beyaz Saray önünde yapılacak büyük mitinge katılmak üzere başkent Washington`a hareket etti.

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir