• DOLAR 32.506
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2485.311
  • ...
Hasta Hükümlü Tedavi Edilmek Yerine Hücrede Tutuluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa`da İslami hassasiyetinden dolayı yargılandığı davada Hizbullah cemaatine üyelik suçlamasıyla 4 yıl 6 aylık cezaya çarptırılan Talip Ekmen`in, bulaşıcı olmayan Hepatit B hastalığı nedeniyle 5 aydır tek kişilik hücrede tutulduğu iddia edildi. Avukatlar, Bursa H Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan Ekmen`in hücre yerine ya tedavi için hastaneye ya da düzenlenecek raporla evine gönderilmesi gerektiğini belirtti.
 
İLKHA`ya konuşan Talip Ekmen`in eşi Halime Ekmen, hukuki olarak hiçbir gerekçe olmadığı ve hastalığı bulaşıcı risk taşımadığı halde eşinin 5 aydır tek kişilik hücrede tutulduğunu söyledi.
 
"Hepimiz onu çok özledik"
Hem eşinin hem de kendilerinin büyük mağduriyetler yaşadıklarını söyleyen Ekmen, "Onun hastalığı hepimizi kahrediyor, bir de tek kişilik hücrede tutulduğunu düşününce daha fazla üzülüyoruz. Eşim böbreklerinden de rahatsız ve en son gittiği hastane muayenesinde de sol böbreğinin olmadığını öğrendik" şeklinde konuşarak çektikleri acıyı dile getirdi.
 
Yetkililer de seslenen Ekmen, "Allah için sesimizi duysunlar, neler çektiğimizi görsünler ve biraz vicdanları varsa bu yaşadığımız acılara son versinler" dedi.
 
"Hiçbir rapor yok"
Konuyla ilgili görüştüğümüz Ekmen`in avukatı Av. Şaban Dalgın ise, hepatit hastalığı bulunan Ekmen`in cezaevi idaresi tarafından hiçbir rapora dayandırılmadan beş aydır tek kişilik hücrede tutulduğunu kaydetti.
 
"Cezasının ötesinde ayrı bir ceza ile cezalandırılıyor"
Dalgın, "Müvekkilim cezasının ötesinde ayrı bir ceza ile cezalandırılmaktadır. İnfaz savcılığı ve cezaevi idaresinin müvekkilimi tek kişilik hücrede tutma hakkı yoktur" dedi.
 
Konuyla ilgili İLKHA`ya konuşan diğer bir avukat Abdulgani Orhan ise, eğer tutuklunun tedavi edilemeyecek bir hastalığı var ise zaten ceza ertelenmesinden faydalanılarak evine gönderilmesi gerektiğini söyledi.
 
Orhan, cezaevi idaresinin tutukluyu tek kişilik hücre de tutacağına tedavi için hastaneye göndermesi gerektiğini ya da `cezaevi komisyonunun düzenleyici raporla evine göndermesi yasa gereğidir` diyerek, bunu yapmayan cezaevi idaresinin suç işlediğini söyledi. (Zeki Aras / Veysi Siyah - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir