• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
Silikozis hastası akciğer nakli olurken hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Malatya'nın Melek Baba semtinde yaşayan Bilal Bilgiç adlı silokozis hastası akciğer nakli için gittiği hastanede yapılan ameliyat sırasında hayatını kaybetti.

Karlıova doğumlu ve uzun zamandan beri Malatya'da yaşayan Bilal Bilgiç,çalışmak için gittiği İstanbul'da merdiven altı diye tabir edilen kot taşlama atölyesinde 2001 ile 2006 yılları arasında çalıştığı sırada silikozis hastalığına yakalandı.

Uzun zamandan beri nefes darlığı çeken Bilgiç akciğer nakli için İnönü Üniveritesi Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu. Aranan akciğer bulununca Bilgiç,hastanede ameliyata alındı, ancak ameliyat sırasında yaşamını yitirdi.

Çocuklarını sağlıklı bir şekilde hastaneden çıkmasını beklerken çocuklarının ölüm haberi ile sarsılan Bilgiç ailesi, sinir krizleri geçirdi.

Bilgiç'in ölüm haberini alan Karlıova'daki silokozis hastası arkadaşları, "Arkadaşlarımızı tek tek kaybediyoruz. 'Ölüm sırası bu defa kimde' diye endişe ediyoruz. Bu duruma alıştık. Hep arkadaşlarımızın acı haberini alıyoruz. Bir günde bizim acı haberimiz gelecek. Arkamızda bıraktığımız çoluk çocuğumuza üzülüyoruz. Çünkü devlet onlara bakmayacak, ortada kalacaklar." dediler. (Bülent Temiz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir