• DOLAR 32.529
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2477.721
  • ...
Van Mısır Gönüllüleri Platformu İstanbul'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL- Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliam ve Şam'daki kimyasal silah saldırısı, İstanbul Saraçhane Parkı'nda binlerce kişinin katılımıyla protesto edildi.

İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket oluşumu önderliğinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle örgütlenen kişiler, Mısır ve Suriye'deki katliamlara dikkati çekmek için Saraçhane Parkı'nda eylem yapmaya devam ediyor.

"Mazlumu öldüren zalimin kurşunu değil, ümmetin suskunluğudur"
Parkın çevresine ve içine, SeyyidKutub, Şeyh Ahmet Yasin, Mehmet Akif Ersoy, Aliya İzzet Begoviç ve MalcomX'in sözlerinin yazılı olduğu pankartlar asıldı.

Parkta, Müslüman Kardeşler'inŞehid edilen kurucusu Hasan el-Benna, Mısır rejimi tarafından idam edilen yazar SeyyidKutub ve Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğraflarının bulunduğu Türkçe, Arapça ve İngilizce "Katlettiniz, Astınız, Yedirmeyiz" ve "Ya Müntakkim Allah, bizi intikamına memur et, şehitler borcunu ödedi, sıra bizde ümmet", "Mazlumu öldüren zalimin kurşunu değil, ümmetin suskunluğudur", "İhvan üzülme imam-hatip nesli seninle" yazılı pankartlar da yer aldı.

Van Mısır Gönüllüleri Platformu İstanbul'da
Van'dan 'Musa'yı bekleme, al asanı yola çık' sloganıyla yola çıkan "Mısır Gönüllüleri" adlı bir grup gönüllü vatandaş, Mısır'daki katliamlara dikkat çekmek amacıyla çıktıkları yolculuğun son durağı olan İstanbul'a gelerek Saraçhane'deki protestolara katıldı.
Van Mısır Gönüllüleri Platformu Başkanı Şükrü Çakıl, eylemde yaptığı konuşmada, Mısır ve Suriye'de Müslümanların katledilmesine tepki göstermek için yola çıktıklarını söyledi.
Çakıl, Van'dan İstanbul'a gelirken yol boyunca insanlarla konuştuklarını belirterek, birlikte Müslümanlar için dua ettiklerini kaydetti.

"Hasan El Benna sizden korkmadı ki torunları da korksun!"
İnsanların dünyadaki en şerefli varlıklar olduğunu vurgulayan Çakıl, "Bu en şerefli varlıklar, dünyanın değişik yerlerinde acımasızca öldürülüyor. Buna karşı tepkimizi göstermek için, Mısır'da ve Suriye'de yaşananlara sessiz kalmamak ve oradaki kardeşlerimize desteğimizi göstermek için Van'dan konvoy oluşturarak buraya geldik" diye konuştu.

Çakıl, Müslümaların ümmet olarak paramparça olduğunu savunarak, şöyle devam etti:
"Zalimler gücünü bizim bu durumumuzdan alıyor. Tek yumruk olmak için buradayız. 'Musa'yı bekleme al asanı yola çık' diyerek buraya geldik. Buradan katillere sesleniyorum; SeyyidKutub, Hasan El Benna gibi insanlar sizden korkmadı ki torunları sizden korksun. Zalim darbecilere para kanalları açanlara sesleniyorum; o paralarınızda boğulacaksınız."

Bu arada, Saraçhane Parkı'nın isminin "Adeviyye Özgürlük Meydanı" olması için kampanya başlatıldı. Bu kapsamda, hazırlanan formlar doldurulması için eylemcilere dağıtıldı.
Mısır, Suriye ve Filistin bayrakları ve Rabia işaretinin bulunduğu flamalarla donatılan parkta, üzerinde Rabia işareti bulunan dev bir balon dikkati çekti. Bazı katılımcıların Rabia işareti olan tişörtler giydiği ve bu işaretin yer aldığı dövizler, bazılarının da Mursi'nin resimlerini taşıdığı görüldü.

Sık sık tekbir getiren gruptakiler, zaman zaman da "İhvan'a selam direnişe devam", "İstanbul'dan Mısır'a direnişe bin selam", "Şehit Esma yolun yolumuz", "Defol Sisi, seninleyiz Mursi" sloganları attı.
Yoğun katılımın olduğu eylem, dua edilmesinin ardından sona erdi.

Öte yandan, Van Mısır Gönüllüleri Platformu üyelerinin, paktaki bekleyişlerini sabaha kadar sürdüreceği ve ardından Van'a dönmek için yola çıkacağı belirtildi. (Ali Fidancı, Selman Tuğrul / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir