• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
HÜDA PAR`dan HAK PAR`a İade-i Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - HÜDA PAR heyetini kapıda genel başkan yardımcıları Alaeddin Aras ve Fehmi Aras sıcak bir şekilde karşıladı. HAK PAR genel başkan yardımcıları ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek HÜDA PAR`ın siyasette önemli bir aktör olacağına inandıklarını belirttiler. Bu amaçla kongreye iştirak ettiklerini dile getirdiler.
 
HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, kongreye iştiraklerinden dolayı HAK PAR genel başkan yardımcılarına teşekkür etti. Yavuz, bu münasebetle iade-i ziyarette bulunduklarını, diyalog geliştirmeyi önemsediklerini ifade etti.
Daha sonra görüşmeye HAK PAR Genel Başkanı Kemal Burkay da katıldı. Burkay, Kürd ve Kürdistan meselesinde iddia sahibi herkesle görüşmek istediklerini, HÜDA PAR`ı da bu kapsamda gördüklerini ve ilişki kurmayı önemsediklerini ifade etti.
 
Burkay, Kürdistan`da tek tipçi yapıların Kürt halkına zarar verdiklerini, bundan şiddetle kaçınılmasını istediklerini dile getirdi. Burkay, Kürdistan konferansına katılacaklarını ancak HÜDA PAR`ın davet edilmemesini yanlış bulduklarını ifade etti.
 
HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, tek tipçi anlayışlara kendilerinin de karşı olduklarını, bunun zamanla despotizme dönüştüğünü, kendilerinin herkesle görüşmeye taraftar olduklarını ve bu konuda önyargılı olmadıklarını ifade etti.
 
Kürd meselesi ile alakalı hiçbir gelişmeye bigane kalamayacaklarını, bu kapsamda Kürt konferansını ve süreci yakından takip ettiklerini, davetli olmasalar da Kürdistan tarihinde bir ilk olacak bu gelişmeyi önemsediklerini, konferansın esasına yönelik değil, usulüne yönelik itirazlarının olduğunu da özellikle vurguladı.
 
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret, HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz`un Parti programlarını Genel Başkan Burkay`a ve genel başkan yardımcılarına takdim etmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)
 
 
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir