• DOLAR 32.563
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2418.351
  • ...
Eski yapılar tinercilere mesken oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Doğubayazıt ilçesinde bazı cadde ve sokaklarda tabiri caizse kaderine terk edilmiş yapı ve harabeler, ilçedeki tinercilere mesken olurken mahalle sakinleri güvenlik konusunda endişe duyuyor.

 

Yozlaşmanın ve sorumsuzluğun baş gösterdiği son zamanlarda ilçede artan tinerciler sokaklarda buldukları boş yapılara girerek tiner kullanıyorlar. Beyinlerinin uyuşmasıyla ne yapacakları belli olmayan tinerciler varlıklarıyla mahalle sakinlerini güvenlik konusunda korkutuyor.

 

Eski yapı ve harabelerin bazı sahipleri işin vahametini fark edip harabeleri yıktırırken bazı yer sahipleri ise vurdumduymaz davranarak adeta tinercilere mesken hazırlıyorlar.

 

Abdigör mahallesi Bahçelievler caddesinde yaklaşık 22 yıl önce inşasına başlanıp kaba şekilde bırakılan inşaat şimdi tinercilerin en uğrak yerlerinden biri olmaya başladı. Mahalle sakinlerinden Ömer Gültekin, "Ben arsa sahibi ile görüştüm, inşaatın yıkımına izin verdi. İnşaatın yıkımına ilişkin belediyeye başvurduğumda belediye yetkilileri kendilerinin ancak müstakil yapıları yıkabileceklerini, betonarme binaları yıkım imkanlarının olmadıklarını ifade ettiler" dedi.

 

Güvenlik konusunda endişeli olduklarını ifade eden Gültekin, "tinerciler her gün bu binaya dadanıyorlar. Bu binaya da en yakın benim evimdir. Yarın benim ailemin canına veya malına bir zarar geldiğinde bu inşaatın sahibi veya belediye benim mağduriyetimi giderebilecek mi?" diyerek yasal alanda hakkını arayacağını belirtti. (Ramazan Zeren - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir