• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Mısır`daki katliam Brüksel`de Tel`in Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BRÜKSEL - Mısır`daki Darbe ve sonrasında işlenen katliamlara verilen tepkilere heR gün bir yenisi ekleniyor. Askeri müdahalenin yapıldığı 3 Temmuz`dan bu yana darbe karşısında pasif bir tutum sergileyen Avrupa Birliği`ne sesini duyurmak için Brüksel`deki Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlementosu`nun bulunduğu Schuman Meydanı`nda toplanan darbe karşıtları, Birlik üyesi ülkelere çeşitli mesajlar verdi.

"Darbeye Karşı Direnenler" inisiyatifinin organize ettiği eylemde, birlik üyesi ülkeleri temsilen birer konuşma yapıldı. Almanca, Fransızca, Hollanda`ca, İtalyanca, Türkçe ve İngilizce yapılan konuşmalarda, darbenin tek başına Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye karşı yapılmadığı, Mısır halkına karşı yapıldığının üzerinde duruldu.

Eylemde Brüksel`deki sivil toplum kuruluşlarını temsilen Türkçe konuşma yapan Tekin Deniz, Türkiye`den meydanda bulunan herkesten selamlar getirdiğini söyledi. Tüm İslam Dünyası`nın kalbinin Mısır halkı için attığını belirten Deniz, "Zalimler hiçbir zaman ayakta duramayacaklar. Bütün Türkiye, başta Başbakan Erdoğan Mısır halkıyla birliktedir." diye konuştu.

Özellikle bir konunun altını çizmek istediğini dile getiren Deniz, "Mesele Mursi meselesi değil, mesele İhvan değil, mesele zulme uğramış bir halkın meselesidir. O yüzden bugün gerek ABD, gerekse de şuan önünde bulunduğumuz Avrupa Birliği bu zulme sessiz kalsa da, şunu unutmasınlar biz Müslümanlar asla susmayacağız. Hiçbir zaman zalimlerin yanında yer almayacağız." ifadelerini kullandı.

Antwerpen El Gazali Cemiyeti`nin de destek verdiği eylemde, Arapçanın yanı sıra Avrupa kıtasında konuşulan bir çok dilde darbecilerin yaptığı katliamlar tel`in edildi.
Saat 15.00`de başlayıp 18.00`de sona eren eylem sonrası İlke Haber Ajansı`na konuşan darbe karşıtı aktivistler, Mısır yönetimi halkın temsilcilerinin eline geçinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerinin altını çizdiler.

Öte yandan önümüzdeki Pazar günü Antwerpen`de bir protesto eyleminin düzenleneceği öğrenildi. (Abdurrahman Ekinci-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir