• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Sıradan Bir Gün Müdür Bu Gün?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Caddede yürüyor ve ezberlerimi tekrar ediyordum. Eve doğru yol alıyordum. Her gün gibi Arapça dersimi almaya gidiyordum. Ezberimden son ayete gelince -Büyüklük ve ikram sahibi Rabbinin adı ne yücedir. (Rahman 78)- ayetin mealini düşündüm, dalmıştım. Binanın kapısında kendimi buldum. Asansörden çıkınca elimi cebime atıp anahtarı çıkarmak istedim ama vazgeçtim ve zili çaldım. Kapıyı ablam açtı. Yüzünde bir gariplik vardı, ama sezemedim.
İçeri girip selam verdim. Annem bir garipti, gözyaşları yeni kurumuş gibi görünüyordu.
Kitaplık odasına geçtim. Babamı göremeyince: "babam nerede?" diye sordum. Bu sorum hepsinin gözlerini doldurdu, evi hüzne boğdu. Ne olduğunu hala anlamamıştım. Anneme bakarken musluktan art arda akan damlaları andıran gözyaşları beni şüphelere koyuyordu.
"Gitti!" arka odadan gelen ses ablamın sesiydi. Anlamamıştım, aslında bir şeyler kafamı kurcalıyor gibiydi ama…
Tam tatmin olmak için bir daha sordum. Bu sefer gelen cevap farklıydı: "Götürdüler!" Bu cevap diğer cevaptan çok farklıydı. "Gitmek" farklı "götürülmek" farklıdır. Bu cevabı duyunca Medrese-i Yusufiye`ye götürüldüğünü anlamıştım. Annemin gözyaşlarını görünce kendimi ağlamaktan zor alıkoydum.
Sıradan bir gün acılı bir güne dönmüş, ev hüzün atmosferine bürünmüştü. Serhat hocamdan duyduğum "Düşmanlarım gözyaşlarımı göremeyecekler!" sözü aklıma geldi ve gözyaşlarımı tuttum. Kanepenin kolluklarına dayandım ve oturdum.
Yok muydu artık evde Seydam olan Babam? Artık bana ders vermeyecek miydi? "Yine de sabretmeliyiz`" dedim. Ve Allah`ın bu ayetleri aklıma geldi; "Allah`ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma." "Sizden öncekilerin başına gelenler sizin başınıza gelmedikçe cennete gireceğinizi mi sandınız?"
Anneme baktıkça duygulanıyordum. Ona üzülme demek istedim ama kendim de üzülüyordum. Yine de ona aklımdan geçenleri söyledim ve evden çıktım.
"Allah sabredenlerle beraberdir."

Huzeyfe Yalçın / Diyarbakır Yaş: 15

Bu haberler de ilginizi çekebilir