• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
28 Şubat bildirisi yeniden MGK`nın sitesinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 28 Şubat postmodern darbesinin üzerinden tam 16 yıl geçti. Ancak silindi denen darbe izlerinden biri yeniden ortaya çıktı. 28 Şubat 1997 yılındaki Milli Güvenlik Kurulu(MGK) toplantısı sonrası açıklanan İrticayla Mücadele bildirisi yıllar sonra kaldırıldığı MGK`nın resmi internet sitesine yeniden konuldu.

HÜKÜMET YIKAN BİLDİRİ

28 Şubat 1997`de iktidarda Refah-yol Hükümeti varken Milli Güvenlik Kurulu tarihinin en uzun toplantısını yaptı. Toplantı sonrası açıklanan kararlar Hükümet`in yıkılmasına sebep oldu.

DEMOKRASİYE DARBE BİLDİRİSİ

Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen bildiride "Cumhuriyet ve rejim aleyhtarı yıkıcı ve bölücü grupların, laik ve anti-laik ayrımı ile demokratik ve sosyal hukuk devletini güçsüzleştirmeye yeltendikleri" ifadesine yer veridli.

DEMOKRASİ AYIBI 2012`DE YAYINDAN KALDIRILDI

İşte yıllar sonra sivilleşme adına o bildiri MGK`nın internet sitesinden kaldırıldı. 1 Mart 2012 tarihinde kurulun sitesi yeniden düzenlendi. 2002 yılından önceki MGK bildirilerinin tamamı yayından kaldırdı. Bu şekilde 28 şubat irtica bildirisi de tarihe karışmış oldu.

1 YIL SONRA YENİDEN YAYINDA

MGK Genel Sekreterliği, Bilgi İşlem Müşavirliği kurulun internet sitesini 28 Haziran 2013`de tekrar yeniledi. MGK`nın sanal dünyadaki yeni yüzünde bu kez o ünlü bildiri de yer aldı. Ayrıca silinen diğer bütün bildirilere de tekrar yer verildi.

Kaynak: Samanyoluhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir