• DOLAR 32.51
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2492.445
  • ...
Bursa yıkılarak güzelleşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Büyükşehir Belediyesi, sosyal donatı alanı ve yeşil alan bulunmayan Küplüpınar Mahallesi'nde 5 parsel üzerindeki 8 binayı yıkarak, mahalleliye nefes aldıracak bir meydan kazandırıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, özellikle kent merkezindeki mahallelerin büyük bir bölümünün park, çocuk oyun alanı ve yeşil alan gibi sosyal donatı alanlarından yoksun olduğunu belirterek, kamulaştırma ve yıkımlarla her mahalleye yeni yaşam alanları kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi, Küplüpınar Mahallesi'ne de yeni bir meydan kazandırıyor. Dar sokaklar ve birbirine geçmiş binalarla çevrili olan Küplüpınar Mahallesi'nde vatandaşların nefes alabileceği bir alan bulunmaması üzerine Hacı Halit Camii'ni çevreleyen 5 parsel üzerindeki 8 adet binanın kamulaştırması yapıldı. Kamulaştırmaları tamamlanan binaların yıkımına başlandı.

 

Bursa'yı yıkarak güzelleştiriyoruz

Özellikle kent merkezindeki eski mahallelerin birçoğunda çocuk oyun alanı, yeşil alan, park gibi sosyal donatı alanı bulunmadığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu mahallelere hizmet götürmenin tek yolunun yıkımlardan geçtiğini söyledi.

 

Küplüpınar Mahallesi'nde de vatandaşların nefes alabileceği bir yer bulunmadığını ifade eden Başkan Altepe, "Hacı Halit Camii'nin kuzeyindeki 5 parsel üzerinde bulunan 8 binanın kamulaştırmasını yaptık. Yıkımların ardından burada 500 metrekarelik bir alan kazanacağız. Cami avlusu ile bütünleştiğinde burası sosyal donatı ve yeşil alan imalatlarıyla halkımızın nefes alacağını bir buluşma noktası olacak" dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir