• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tarih Kimi Yazar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Davası olmayanlar ise başkalarının davası olmaktan kurtulamamışlardır. Davasız insanlar kaybolmuşlardır, bilinmezler, meçhuldürler. Tarih davası olanı yazar; her zaman davası olan hatırlanır, davası olan menzile ulaşmıştır.
 

Gerçekten tarihte yolculuk yapanlar ancak davası olan kişilerdir. Hani insanlıkta dava üzerine inşa edilmedi mi? Hz. Adem`de bir dava üzerine inmedi mi yer yüzüne. Acaba nesiller bir önceki nesilden neleri alıyordu; acaba bizden sonrakiler bizden neyi (kimi) örnek alacaklardı. Yani dava olmadan olurmuydu acaba imtihan dünyası.
 

Ama kimi dava sahipleri “....onlar kendilerine zulmettiler” (Hud 101) “zalimlikle, nefretle, kinle hatırlandı; kimleri ise özlemle, hasretle, rahmetle hatırlandı(anıldı). İşte işin sırrı şurdaki, hakla batılın ayrılma noktası, ebediyet yolunda Ashab-ı Meymene ile Meşeme`nin ayrılma noktası, furkanın farkı burasıdır. Evet tarih boyunca kimleri Habil kimileri ise Kabil oldu. Kimileri Firavun kimileri ise Musa oldu. Kimileri nemrut kimleri ise putkıran oldu. Kimileri Ebu cehil kimileri ise Ebubekir-i sıddık oldu. Hepside dava sahipleriydiler. Ama değişmeyen bir şey vardı: Her zaman batıl batmaya mahkumdu, Hak yine haklıydı ve galipti, evet değişmeyen bir bu vardı. Önemli olan dava adamı olabilmektir. Önemli olan hak tarafında olmaktır, haklı olabilmektir. Önemli olan Allah`ın davasnı omuzlamaktır. Önemli olan ALLAH`ın taraftarı olmaktır olabilmektir...

Rabim bizleri kendi taraftarlarından eylesin...

Kadir Çelik / Batman (Sason) - Yaş: 17

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir