• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Mısır`da yine kan aktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır`da darbe karşıtı göstericiler tarafından `Şehitler Cuması` adı altında düzenlenen gösteriler başkent Kahire ve ülkenin çeşitli kentlerinde başladı. Mısır darbe güçleri, darbe karşıtlarının gösterisine müdadalede bulundu. Tanta Kenti`ndeki gösteride polis müdahalesi ile bir kişi hayatını kaybetti.

Başkent Kahire`nin 28 farklı bölgesinde başlayan gösterilerde protestocular, darbe yönetimi aleyhine sloganlar atarak ülkedeki katliamları kınadı.

Ülkenin ikinci büyük kenti İskenderiye`de de darbe karşıtı gösterilere binlerce kişinin katıldığı bildirilirken, güneydeki Asvan, Asyut ve Luksor kentlerinde darbe karşıtları `Şehitler Cuması` gösterileri için meydanlara indi.

SİNA`DA DA GÖSTERİLER VAR

Sina`nın en büyük kenti El Ariş`te cuma namazından çıkan binlerce darbe karşıtı gösterici de kent caddelerini trafiğe kapatarak gösteri yaptı.

Kanal boyunca sıralanan Süveyş, İsmailiye, Port Said ile Nil Deltası`nda yer alan Minye ve Dimyat kentlerinde de darbe karşıtı gösterilerin olduğu öğrenildi.

MISIR ORDUSU TAHRİR MEYDANI`NI TRAFİĞE KAPATTI

Darbe karşıtları açısından sembolik önem taşıyan Rabiatul Adeviyye ve Ramses meydanlarında zırhlı araçlar konuşlandırılırken, Kahire ve İskenderiye`deki elçilik ve yabancı misyonlardaki güvenlik tedbirleri arttırıldı.

Başta Süveyş Kanalı olmak üzere, kanalın iki yakasını bağlayan Barış Köprüsü ve Ahmed Hamdi Tüneli`nde güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir