• DOLAR 32.594
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2422.328
  • ...
HÜDA PAR`dan KADEP`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - KADEP Genel Başkanı Lütfü Baksı`nın il dışında olması münasebetiyle HÜDAPAR heyetini Genel Sekreter Nizamettin Maskan karşıladı. Genel Sekreter Nizamettin Maskan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek HÜDA PAR`ın 30 Haziranda yapılan 1. Olağan kongresine katıldığını söyledi. Kongrenin çok canlı olduğunu, gelecek vaat ettiğini ayrıca çok olumlu mesajların verildiğini belirtti.
 
Kürtlerin şu an en büyük sorununun tekçi anlayışlar olduğunu belirten Maskan, `Ben` merkezli hareket eden örgütlerin Kürt halkına zarar verdiğini söyledi. Kürdistan`ın maslahatı ve büyümesi ile örgüt çıkarları arasındaki tercihte örgütsel çıkarlarını esas alan yapıların sorun teşkil ettiğini belirtti. Maskan, takip ettiği kadarıyla Hür Dava Partisi`nin böyle bir anlayışa sahip olmadığını bu tür ziyaretleri gerçekleştirerek de bunu kanıtladığını ifade etti.
 
HÜDA PAR Genel Sekteri Mehmet Yavuz da, kongreye teşriflerinden dolayı KADEP Genel Sekreteri Nizamettin Maskan`a teşekkür etti ve bunun iade-i ziyaret olduğunu belirtti.
 
Bu tür ziyaretler vesilesiyle birbirlerini yakından tanıma fırsatı bulduklarını dile getiren Yavuz, birbirlerini yüz yüze dinlemenin önemli olduğunu ve bunun muhtemel yanlış anlaşılmaların önüne geçeceğini söyledi.
 
Her türlü tekçi ve tek tipçi anlayıştan kendilerinin de rahatsız olduklarını belirten Yavuz, Kürdistan`ın bin yıllık geleneğinde çok farklı renklerin ve seslerin bir arada yaşamış olduğunu, bunun günümüz için de geçerli olmaması için hiçbir nedenin bulunmadığını kaydetti. Kürt sorununun ancak silahtan ve şiddetten uzak, geniş kitlelerin katılımı, diyalog ve müzakere yoluyla çözüme kavuşabileceğini belirten Yavuz, Kürtlerin kendi aralarındaki iç barışı sağlama noktasında ciddi bir irade ortaya koymaları gerektiğini vurguladı.
 
Kürdistan`da dini değerlerine bağlı kalarak yaşamak istediklerini, ancak din de dahil olmak üzere, hiç kimsenin bir anlayış ya da ideolojiyi kabule zorlanamayacağını, bunun Kur`an-ı Kerim`e de aykırı olduğunu ifade etti.
 
Mazlum Kürt halkının gasp edilmiş haklarına sahip çıkmanın Allah`ın kevni bir ayetine sahip çıkmak kadar önemli olduğunu dile getiren Yavuz, Kürtlerin bütün Kürt coğrafyalarında serbest bir şekilde dolaşabilmelerinin önünün açılması gerektiğini ifade etti. Yavuz, yüce İslam dininin sıla-ı rahim olarak adlandırdığı bu hususun esasen Allah`ın (c.c) emri olduğunu da sözlerine ekledi.
 
Tamamı Kürtçe gerçekleşen konuşmaların ardından ziyaret, HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz`un parti programını KADEP Genel Sekreteri Nizamettin Maskan`a takdim etmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir