• DOLAR 32.524
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2429.13
  • ...
Bingöllüler dualarıyla Mısır ve Suriye halkının yanında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl-Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu öncülüğünde Cuma namazı ardından Hacılar Camii önünde bir araya gelen halk, Mısır ve Suriyeli Müslümanlara dua etti.
 
Mısır, Suriye ve diğer ülkelerdeki zulüm gören Müslümanlar için İlahiyatçı Tahir Gündüz tarafından dua okundu. Hacılar Cami önünde toplanan yüzlerce kişi, duaya icabet ederek Âmin dedi.
 
Mısır`da ve Suriye`de binlerce Müslüman katledilirken, Bingöl`de dua etkinliği düzenlediklerini ifade eden Platform Sözcüsü Yunus Kava, "İlk olarak yatsı namazı ve vitir namazıyla kunut dualarımızı gerçekleştirdik. En azından duamızı yerine getirdik. En azından bu vazifemizi yerine getirmek adına Bingöllü Müslümanlar ve Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu olarak kardeşlerimizle beraber bu programlarımızı icra ettik" dedi.
 
"Firavun Mübarek serbest, seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi cezaevine atıldı"
Kava, "Şu anda İslam coğrafyasında yaşananlar tüm Müslümanları rahatsız ettiği gibi Bingöllü Müslümanları da rahatsız ediyor. 25 yıl sonra Suriye`de yaşanan katliam daha önce Halepçe`de de yaşandı. Zalim Esed`in kullandığı kimyasallarla çoğu çocuk olmak üzere 3 bine yakın insan katledildi. Mısır`da seçilen cumhurbaşkanı darbeyle indirilerek Firavun Mübarek serbest bırakıldı ve seçilmiş cumhurbaşkanı cezaevine atıldı" ifadelerini kullandı.
 
"Çok iyi gördük ki batı için demokrasi helvadan bir put"
"Biz şunu çok iyi gördük ki batı için demokrasi helvadan bir put ve bugün cahiliye dönemindeki gibi putlarını yemekteler" diyen Kava, 11 Eylül saldırılarında dünyayı ayağa kaldıran batının, Mısır ve Suriye`deki katliamlara sessiz kaldığını belirterek, "Bu tutum İslam âlemini ciddi şekilde rahatsız etmekte. Yalnız şunu da görüyoruz ki Müslümanların şiddetle vahdete ihtiyacı vardır. Bu yapılan duaların vahdete vesile olmasını diliyorum" dedi.
 
"Kardeşlerimizin şahadetlerini yürekten tebrik ediyoruz"
"Kardeşlerimizin şahadetlerini yürekten tebrik ediyoruz" diyen Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı Ramazan Güner ise şunları kaydetti: "Bu üç günlük organizasyona katılım gerçekten de çok güzel. Bugün kadın, erkek, yaşlı, genç herkes katılımıyla ümmet bilincini yeşertmiştir. Herkesten Allah razı olsun. Her karanlıktan sonra aydınlık doğar. İslam coğrafyasında yaşanan bu karanlıklar yerini aydınlıklara bırakacaktır inşallah. Suriye`de, Mısır`da ve Afrika`da İslam düşmanları Müslümanlarla uğraştıkça ümmet vahdete olan ihtiyacı daha bir net görüyor. Ve inşallah o günler yakındır."
(Nihat Kanat, Salih Gönül - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir