• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Tarsus'ta yardıma muhtaçlara yönelik 3. Bahar Projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus ilçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından uygulamaya başlanan 3. Bahar Projesi ile kimsesiz ve yardıma muhtaç insanların ihtiyaçları karşılanıyor.

 

Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Tarsus Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından hayata geçirilen "3. Bahar" projesinin uygulanmasını yerinde inceledi.

 

Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, ilçe Sağlık Müdürü Mehmet Sarı ve Toplum Sağlığı Merkezi sorumlusu uzman Doktor Ferhat Coşkun ve görevli ekiple birlikte projenin hayata geçirildiği evlere giderek incelemelerde bulundu.

 

Projenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edildiğini belirten ve proje kapsamında hazırlanan ekibin kimsesiz ve yaşlı olan vatandaşların evlerine giderek, temizliklerini yaptıklarını, evde kalanların kirli giysileri toplayarak, Sağlık Müdürlüğünde oluşturulan çamaşırhane ve ütü ünitesinde yıkanarak, ütülendikten sonra tekrar evlere teslim edildiğini ifade eden Uzun, "Bu hizmetler sosyal devlet olmanın gereğidir. Ekipte ayrıca berber ve kuaför de bulundurulmakta ve gittikleri evlerde berberlik ve kuaförlük hizmeti de verilmektedir. Böyle bir projeyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

 

Sağlık Müdürü Mehmet Sarı ise konuşmasında, 145 bin liralık bu proje kapsamında 4 kişiyi de istihdam ettiklerini, 2 temizlik görevlisi, bir berber ve bir kuaförün de görevlendirildiği bu projeyle özellikle yaşlı ve kimsesiz olanlar ile yardıma muhtaç olanların yararlandırıldığını söyledi.

 

Proje kapsamında 2 büyük çamaşır makinesi, 2 çamaşır kurutma makinesi, 2 ütü ve 2 adet temizlik robotu aldıklarını ve çok anlamlı bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Tarsus Sağlık Müdürü Mehmet Sarı, 2 yıldır bu projenin hayata geçirilmesi için çaba gösterdiklerini vurguladı.

 

Öte yandan Fatih mahallesinde Necati Başdemir adlı 68 yaşındaki bir vatandaşın evinin temizlik çalışmalarını inceleyen Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, bir süre sohbet etti ve kendisine devlet desteğinin devam edeceğini söyledi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir