• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
Tarsuslular Suriye ve Mısır`daki katliamları lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus`taki siyasi parti ve STK`lar Suriye`de kimyasal bombaların patlaması sonucu hayatını kaybeden Suriyeliler ve Mısır`da cunta askerlerinin katlettiği Mısırlılar için Küçük Minare önünde Cuma Namazı çıkışında bir basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamada katliamlar telin edildi.
 
"İhvana selam direnişe devam, Zalimler için yaşasın cehennem, Defol Sisi seninleyiz Mursi, Suriye halkı yalnız değildir" sloganları ve atılan tekbirler altında basın açıklamasını Erdemli İnsanlar Derneği (Erdem-Der) Başkanı Yılmaz Alinç okudu.
 
İslam coğrafyası kan ağlıyor, emperyalist ülkeler, yakıp yıkıyor ve öldürüyor
Alinç, Mısır, Suriye, Myanmar, Filistin başta olmak üzere İslam coğrafyasında gerçekleşen, tüm katliamları kınayıp ve lanetlediklerini ifade ederek, "Müslüman Kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Mısır Adeviyye meydanında, Nahda meydanında, İsmailliye meydanında, ilk günden bu güne kadar, gece gündüz demeden, zulme karşı, darbeye karşı, despotluğa karşı, kefenleri ile direnen Müslüman kardeşlerimize selam olsun. Bugün Suriye`de masum vatandaşlar, gaz bombalarıyla küçük-büyük, kadın-erkek, demeden öldürülüyor. Bugün Mısır`da meydanlarda özgürlüklerinin ellerinden alınması sonucu, mücadele eden Müslümanlar katlediliyor ve diri diri yakılıyor. Bugün İslam coğrafyası kan ağlıyor, bugün tüm emperyalist ülkeler, yakıp yıkıyor ve öldürüyor" dedi.
 
"Müslümanlara düşen görev birbirlerine sımsıkı sarılmak ve güvenmektir"
Katillerin isimlerinin önemli olmadığını ve bu katillerin sonlarının Firavun, Nemrut, Kaddafi, Saddam ve Sedat gibi olacağını söyleyen Yılmaz Alinç sözlerini şöyle sürdürdü: "En büyük acıyı her zaman olduğu gibi mustaz`af kitleler çekiyor. Kendini savunmaktan aciz kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve güçsüzler çekiyor. BM`nin rakamlarına göre Suriye`de ölenlerin sayısı 100 bini buldu ve bunun yarısına yakınını da masum siviller oluşturuyor. Değerli kardeşlerim! Birliğimizi, dirliğimizi, dik duruşumuzu ve direnişimizi bozmayalım. Batı Emperyalizmi, tüm dünyada İslam coğrafyasını hedef almış durumdadır. Biz Müslümanlara düşen görev ise; birbirimize sımsıkı sarılmak ve güvenmektir. Mazlumun ve mağdurun yanında olmayı bilmektir… İnananlarla birlikte olmayı sürdürmektir. Rabbim bizlere, İslam`ın safını terk etmemeyi nasip etsin" dedi.
Okunan basın açıklamasının ardından Tarsus`un tanınmış âlimlerinden Selahattin Dinsever tarafından Suriye`de ve Mısır`da saldırılar sonucu katledilenler için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.
 
Kılının cenaze namazı ve yapılan duanın ardından, kalabalık grup olaysız bir şekilde dağıldı.
 
Açıklamaya destek veren kuruluşlar:
Hür Dava Partisi Tarsus İlçe Teşkilatı, Saadet Partisi Tarsus İlçe Teşkilatı, Anadolu Gençlik Derneği, Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi, Erdem-Der, Tek-Der, Tarsus Çağrı-Der, Memur Sen- Eğitim Bir Sen, Geylani-Der, Yeşil Cemiyeti Tarsus Şubesi, Yeni Asya (A. Hakim Kurt - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir