• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Binler, Mısır ve Suriye için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Türkiye, Mısır ve Suriye`de yaşanan katliamlara sessiz kalmıyor. Türkiyeli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Suriye ve Mısır Halkları Dayanışma Platformu`nca, katliamlarla sarsılan Mısır ve Suriye halkına destek için Fatih Camii`nde protesto gösterisi düzenlendi.

Cuma namazını Fatih Camii`nde kılan binlerce kişi konvoy oluşturarak Fevzipaşa Caddesi üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

"İslami Hareket Engellenemez"
"Kahrolsun Sisi, Kahrolsun Esad", "Katil Amerika Suriye`den Defol", "Katil Rusya Suriye`den Defol", "Yaşasın İslami Mücadelemiz", "Seyyid Kutup El Benna Selam Olsun İhvan`a", "İhvan`a Selam Direnişe Devam", "İslami Hareket Engellenemez" sloganları eşliğinde yürüyen binlerce kişi sık sık tekbirler getirdi.

Her yer R4bia her yer direniş
Polis ekipleri yürüyüş nedeniyle Fevzi Paşa Caddesi`ndeki trafiği keserken, yol kenarında duran bazı vatandaşların da gözyaşlarını tutamadıkları, alkışlarla gruba destek verdikleri görüldü. Kortejde yer alan kadınların çoğu "Rabia" yazılı bandanalar takarken, bir kadın da kefene benzeyen kıyafet giyerek, katliamlarda ölenlere atıfta bulundu.
Belediye önünde bir araya gelen kalabalık, okunan basın açıklaması sonrası sessizce dağıldı. (Enes Durmaz, Ali Fidancı, Selman Tuğrul/ İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir