• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...
`Zalimler, Mustazafların kanlarında boğulacaklardır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Suriye`de 2,5 yıldır devam eden Esed katliamlarında yüz binlerce insan katledildi. Son olarak Çarşamba günü Sarin gazı ile 2 bine yakın insan toplu bir şekilde hunharca katledildi. Yapılan katliamı lanetlemek amacıyla Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi tarafından, merkez Akdeniz ilçesinde bulunan Ulu Camii avlusunda bir basın açıklaması düzenlendi.
 
Ulu Camii`nde kılınan Cuma namazının ardından Cami avlusunda toplanan kalabalık kitle, "Lanet olsun Bütün Zalimlere", "Zulme Karşı Direniş", "Müminin Korkusu Zalimin Kalbinde", "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem", "Sakın Allah`ı Zalimlerin Yaptıklarından Habersiz Sanma", "Firavunun Çocukları Elleriniz Kırılsın" dövizlerini ellerinde taşıyarak çeşitli sloganlar attılar.
 
Açıklama Hafız Hüseyin Akyürek Hocanın Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şube Başkanı Veysi Yumlu basın açıklaması metnini okudu.
 
Yumlu açıklamasında, "Son zamanlarda Mısır`da yaşananlar sebebi ile gözden uzakta kalan Suriye de hiçbir din, vicdan ve ahlak tanınmayan zalim Esed rejimi güçlerince yeni katliamlar gerçekleştirmiştir. Zalim Esed zulümde babasını geride bırakacağını bir kez daha göstermiştir. 2,5 yıldan fazladır 100 binden fazla insanı katlederek vahşi yüzünü tüm dünyaya göstermiştir. Çocuk, kadın, yaşlı demeden toplu katliam ve kıyıma geçmiş bu katil ve zalimlerin biran önce durdurulması gerekmektedir. Akan kanın durması için sorumluların ve gücü bulunanların derhal harekete geçmeleri acil bir zorunluluk arz etmektedir.
 
Yaşanan bu katliamlara başta İsrail olmak üzere ABD ve AB ülkeleri ortaktırlar. Bugün İslam ülkelerinde akıtılan bütün kanların, bu kan içici zalimlerin oynadıkları oyunu olduğunu bilmemiz gerekmektedir.
 
Müslümanların birliğini istemeyen bu ülkeler, İslam ülkelerinde sürekli, fitne ateşinin tutuşturmakta ve halkları birbirine kırdırmaktadırlar" dedi.
Yumlu`nun konuşması sık sık, "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem" sloganı ve tekbirler ile kesildi.
 
"Suriye`deki zalimler, yapmış oldukları bu katliamlar ile dökmüş oldukları mazlum ve mustazaf halkların kanında boğulacaklardır." diyerek yapılanlara tepkisini dile getiren Yumlu, "Katliamın kimyasal silah ile yapılıp yapılmamasının aslında bir önemi yoktur. Katliamın her türlüsü kabul edilemez bir insanlık suçudur. Akıtılan kan, mazlum Müslüman kanıdır. Bizler Mustazaflar Cemiyeti olarak her zaman mazlum ve mustazaf halkımızın yanında olmayı ilke edinerek zalime karşı her zaman dik duruşumuza devam edeceğimizi tüm kamuoyuna bildiririz." diye belirtti.
 
Yumlu konuşmasını Hz. Ali`nin "Mazlumların zalimlerden intikam alacağı gün, zalimlerin zulmünden çetin olacaktır" sözü sonlandırdı. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir