• DOLAR 32.597
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2429.804
  • ...
Suriye`deki Katliamda 27 Filistinli de Şehid Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye rejiminin dün Şam’ın bazı bölgelerine karşı kimyasal silah kullanması sonucu hayatını kaybedenler arasında 27 Filistinli mültecinin de bulunduğu belirtildi.

Suriye’deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu tarafında yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezine de ulaşan açıklamada, Suriye rejiminin attığı kimyasal silahın aynı aileden 18 kişiyi katlettiği belirtildi.

Esed rejiminin sivil, masum ve savunmasız insanlara karşı uluslararası anlaşmalara göre savaşlarda kullanılması yasak olan kimyasal silah kullanması sonucu çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu iki bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Han Eş-Şeyh, Der’a, Yermuk, Hüseyniyye ve Hums mülteci kamplarına rejimin askerleri tarafından atılan havan toplarının düştüğünü belirten Çalışma Grubu, Yermuk mülteci kampının 38 gündür kuşatma altında olduğunu ve buradaki insanların dayanılmaz sıkıntılar çektiklerini ifade etti.

Suriye’de başlayan çatışmaların ardından, Filistinli mültecileri olayların içine çekme girişimlerine rağmen bölgedeki Filistinliler çatışmalara müdahil olmaktan kaçınırken, şimdiye kadar kendilerine yapılan saldırılarda 1600’den fazla mülteci hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı ve on binlercesi de komşu ülkelere sığınmak durumunda kaldı.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir