• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
Mısır ve Suriye'deki katliamlar Hilvan'da tel'in edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hilvan'da faaliyet gösteren Selam-Der, Suriye'de binlerce kişinin kimyasal silahlarla katledilmesi ve Mısır'da yaşanan darbeyi protesto etmek için Cuma namazı çıkışında PTT binası önünde kitlesel basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasını Dernek Başkan yardımcısı Bedih Çiftçi okudu. Müslümanlara karşı cümlelerle tarifi mümkün olmayan bir insanlık vahşeti yaşandığını ifade eden Çiftçi, dünyanın değişik bölgelerinde yaşananların, ümmeti imha ve Müslümanları kuvvetten düşürme operasyonu olduğunu söyledi.

 

Ümmetin hiçbir devirde bu kadar kitlesel imha silahlarıyla acımasızca karşı karşıya kalmadığını belirten Çiftçi, Müslümanlara yönelik saldırıların, düşmanın çok cesur veya güçlü olmasından değil, Müslümanların ihtilaflarından kaynaklandığını ifade ederek, "Bu dağınıklığımız, küfür emperyalizmini Müslüman kitleleri silindir gibi acımasızca katletmede cesaretlendirmektedir. Evet, düşman cesur olduğu için değil biz ihtilaf ettiğimiz için cesur görünüyorlar" dedi.

 

Mısır ve Suriye'de yaşanan katliam ve Müslümanların bu katliama karşı tutumlarına değinen Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mısır'da bir günde 3 binden fazla İslam evlatlarının canına kıyıldı. 10 binden fazla yaralı ve ardından binlerce tutuklamalar yapıldı. Yapılan meşru seçimlere karşı gayri meşru diktatör ve krallara bu dış güçler çanak tutup yardım ettiler. Evet, bunlar düşman ve anlaşılmayan bir tarafı yoktur.

 

Peki bu katliamları seyreden biz Müslümanlar gereği gibi kardeşlerimize sahip çıktık mı? Hiç olmasa tepkilerimizi ortaya koymak gerekmez mi? Hani biz bir vücudun azaları gibiydik. Kıblemiz bir kitabımız bir peygamberimiz bir ve binlerce birimiz var iken cesaretimizi toplayıp, saflarımızı birleştirip gücümüzü bir araya getirsek yeryüzünün en güçlü ve kuvvetli toplumu olacağımızdan kim şüphe eder ki.

 

Annelerin gözleri önünde Suriye'de zalim Beşar Esed'in kimyasal silahlarla katlettiği çoğu çocuk ve kadından oluşan binlerce masum katledilirken kalbimizdeki vicdan ve imanımız bizi hiç mi harekete geçirmeyecek?

 

Buradan tüm STK'lara, kanaat önderlerine, bütün İslam Alimlerine, topyekun vicdan sahibi herkese sesleniyoruz! Herkes üzerine düşeni hemen yapmak üzere harekete geçsin. Allah Sisi ve Beşer'e lanet etsin Allah zalimleri kahretsin! Allah Müslümanların yardımcısı olsun! Sakın Allah'ı zalimlerin yaptığından gafil sanma.
Yakında zalimlerin nasıl bir inkılapla devrileceğini göreceksiniz."

 

Araştırmacı Yazar Cemal Çınar'ın yaptığı duadan sonra toplanan kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. (M.Can Yardımcı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir