• DOLAR 32.483
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2479.474
  • ...
Viranşehir Cami-Der Suriye katliamını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde faaliyetlerde bulunan Cami-Der Suriye`de yaşanan insan kıyımını ve Kimyasal saldırı neticesinde yaşanan katliamı kınadı.
 
Cami-Der üye ve gönüllüleri, dernek merkezinde düzenlenen haftalık seminerin ardından Suriye`de kimyasal saldırı neticesinde katledilenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, katliamı gerçekleştirenleri tel`in etti.
 
Konu ile ilgili açıklamada bulanan Cami-Der Başkanı Mehmet Kaya, "Suriye`de yaşanan savaş neticesinde yüz binlerce din kardeşimiz katledildi, yaralandı, kayboldu ve muhacir oldu. Esat, babası gibi katliamlara doymuyor. Emperyalist güçler de bu akan kanın devam etmesi için elinden geleni yapıyor. Suriye`de bin bir çeşit oyun oynanıyor. Cami-Der olarak yapılan katliamı-katliamları şiddetle kınıyoruz" dedi.
 
Müslümanlar, birlik olup kuklalar yerine kuklacılar ile mücadele etmedikçe benzer katliamların süreceğini ifade eden Kaya, "Temennimiz Müslümanların birlik olmasıdır. Esat ve muhalifler üzerinde etkin olan Müslüman ülkeler ve İslami camialar aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakıp çözüm üretmelidir. Bu vebal başta onların ve sonra bütün ümmetin boynundadır. Müslüman ülkeler ve İslami camialar bilmelidir ki: Mezhep çatışmalarına girmek ümmete yapılacak en büyük kötülüktür. BM, ABD, NATO, Arap Birliği vb kurum ve birliklerden medet ummak saflıktır. Çünkü dünyada dökülen Müslüman kanlarından bunlar sorumludur" şeklinde konuştu.
 
Kaya son olarak, Tağut ve zalim Eset yönetimini, Haçlı-Siyonist ittifakını ve ümmet içinde ihtilafları kürekleyenleri şiddet ile kınıyor ve onları kahhar olan Allah`a havale ediyoruz" ifadelerini kullandı. (Sabri Acet - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir